MuziekAkkoord Scherpenzeel

MuziekAkkoord Scherpenzeel

Hoe 1.100 kinderen van muziekonderwijs genieten

Scherpenzeel en haar MuziekAkkoord

In november 2021 is in Scherpenzeel het MuziekAkkoord ondertekend door basisscholen, schoolbesturen,
culturele instellingen, overheden, bso’s, kinderopvang en muziekverenigingen uit het dorp. Eerder dat jaar, in mei 2021, heeft Wethouder Cultuur Gerard van Deelen de Méér Muziek in de Klas Vlag mogen aannemen om het traject naar het MuziekAkkoord te starten. Dit gebeurde in bijzijn van erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas Koningin Máxima.

Na het ontvangen van de Méér Muziek in de Klas Vlag is er snel werk gemaakt van het MuziekAkkoord en is daarop succesvol de subsidieregeling De MuziekMatch aangevraagd, om direct aan de slag te kunnen met de actieplannen uit het MuziekAkkoord.

Wethouder van Deelen:

Wij gaan er voor zorgen dat muziek uit de scholen gaat rollen en swingen en dat de bergen horen dat wij er zijn!

Wat maakt dit Akkoord?

Binnen Scherpenzeel heeft iedere school een duidelijke eigen identiteit, normen en waarden. Juist daarom is het belangrijk dat elke school muziek op zijn eigen wijze kan integreren in het onderwijsprogramma. Dit is een van de belangrijkste uitgangspunten voor het Scherpenzeels Muziekakkoord. Met dit akkoord werken we iedere dag aan meer kennis over muziek binnen het onderwijs. Op die manier kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen, plezier beleven, creatief zijn en krijgen zij meer zelfvertrouwen.

Het complete MuziekAkkoord vind je hier. Voor meer informatie kun je mailen naar Steven van Griethuijsen, s.vangriethuijsen@scherpenzeel.nl.

De muziekaanbieders zijn Stichting Muziekonderwijs Scherpenzeel en Muziekvereniging Caecilia.

Een clip van Wethouder Gerard van Deelen, die aan Máxima vertelt over Méér Muziek naar Scherpenzeel.