Informatie over de Keuzehulp Muziekmethodes

Informatie over de Keuzehulp Muziekmethodes

De keuzehulp is een vervolg op de muziekmethodematrix die het LKCA een aantal jaren geleden ontwikkelde. We bedanken het LKCA voor de mogelijkheid om door te bouwen op hun project.

Keuzehulp Muziekmethodes

Ben je op zoek naar een muziekmethode voor jouw school? De Keuzehulp Muziekmethodes helpt je bij het oriënteren naar lesmethodes voor muziekonderwijs op de basisschool. Of je nu wel of geen ervaring hebt met muziekonderwijs, iets zoekt voor groep 7&8 of juist je hele school, geïnteresseerd bent in wereldmuziek of westerse klassieke muziek, er is voor elk wat wils!

Alle informatie in de keuzehulp is door de methodes zelf aangeleverd. Samen met hen houden we de keuzehulp actueel. We kunnen jouw feedback ook goed gebruiken om de keuzehulp te blijven verbeteren. Wil jij daar bij helpen en heb je de keuzehulp gebruikt? Beantwoord dan een paar korte vragen.

Geef feedback

Stappenplan Kennisnet en SLO

We raden je aan om bij het keuzeproces het stappenplan van Kennisnet en SLO te gebruiken. De keuzehulp kun je gebruiken in de oriëntatiefase (stap 2). Gebruik de filters in de keuzehulp om te ontdekken waar de methodes zich in het bijzonder op richten en klik door om meer te lezen over een methode. Bekijk daarna de websites van de methodes die een mogelijke match zijn voor jouw school en vraag proeflicenties aan om je verder te verdiepen.

Je zou eventueel iemand bij het keuzeproces kunnen betrekken die bekend is met de inhoud van de methodes en met jouw school, bijvoorbeeld een vakdocent muziek.

Veel succes met het kiezen van de methode die het beste bij jou past, op weg naar meer muziek in jouw klas!

Lees meer over het stappenplan

Rondleiding door de studentenredactie

Melissa en Renee van onze studentenredactie laten je kennismaken met de keuzehulp via een instructievideo. Ze vertellen je over de filteropties, eigenschappen van de methodes en méér. Kijk je mee?