Samen met je kind aan de slag met muziek!

Samen met je kind aan de slag met muziek!

Online inspiratiesessie op woensdagmiddag 21 september

Over de inspiratiesessie

Op woensdagmiddag 21 september (15.30 – 17.30 uur) organiseert Méér Muziek in de Klas samen met de provincie Overijssel een online inspiratiesessie voor ouders en kinderen. Wetenschapsjournalist Mark Mieras zal op een fascinerende manier laten zien wat muziek- en cultuuronderwijs doet met de ontwikkeling van het kinderbrein.

We delen inspirerende verhalen van ouders en leerkrachten die een actieve rol hebben ingenomen rond muziekonderwijs en waarmee het effect op school duidelijk wordt. Ook neem je deel aan een interactieve en muzikale workshop.

Aanmelden

Deze middag zoomen we in op de vragen van ouders en reiken we middelen aan om vervolgens geïnspireerd met de school van je kind(eren) het gesprek over muziek- en cultuuronderwijs te kunnen voeren.

Als je je voor vrijdag 16 september hebt aangemeld, ontvang je van ons een goodiebag met daarin een Kazoo. Met dit muziekinstrument kun je deelnemen aan het muzikale intermezzo van Raw Resonance. Mocht je de goodiebag niet op tijd hebben ontvangen, dan kun je ook zelf een Kazoo maken! Kijk hier voor de handleiding. Het programma is geheel kosteloos en online te volgen via Zoom.

Aanmelden

Programma

  • Aftrap met rapper Thomas van Vliet, over improvisatie en rap
  • Effect van muziek- en kunstonderwijs op de ontwikkeling van het kinderbrein met Mark Mieras
  • Inspirerende verhalen van ouders en leerkrachten
  • Op muzikaal, interactief avontuur met Raw Resonance

De kinderen kunnen tijdens de bijeenkomst aan de slag met het maken van een eigen instrument!

Wil jij gedurende deze middag een mooi en inspirerend verhaal vertellen over jouw betrokkenheid bij het muziek en of cultuuronderwijs op de basisschool van jouw kind? Laat het ons weten door een mail te sturen naar webredactie@meermuziekindeklas.nl.