Scholing en financiering

Scholing en financiering

Koninkrijksbeurs

Middels ‘Strategic Education Alliance’ (SEA) is een Koninkrijk breed samenwerkingsprogramma tussen overheids- en onderwijspartijen van de vier landen binnen het Koninkrijk dat zich ten doel stelt het studiesucces van de Caribische student te optimaliseren.

Meer over de Koninkrijksbeurs

Geef muziek door

Kan jij geen dag zonder muziek én vind je het leuk om met een klas vol kids te werken? Kies dan voor de opleiding tot muziekdocent of vakspecialisatie muziek op de pabo. Uitdagende én creatieve studies waarmee je zo een mooie baan scoort.

Word Muziek Docent

’Bon Dia Goeiemorgen’

In samenwerking met de Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver Izaline Calister organiseerden de lerarenopleidingen en conservatoria van Nederland en Méér Muziek in de Klas een gratis scholingsprogramma muziekonderwijs in het najaar van 2022, genaamd ’Bon Dia Goeiemorgen’ voor studenten van lerarenopleidingen en leerkrachten. Het gaat om muzieklessen voor het basisonderwijs met kinderliederen in het Papiaments met Nederlandse vertalingen.

De basis voor dit scholingsprogramma is de tweetalige liedbundel ‘Bon Dia Goeiemorgen’, vol Antilliaanse kinderliederen ontwikkeld door Izaline Calister en Thijs Borsten.