Laat je schoolklas of vereniging stralen tijdens de Sing & Dance UP!

Laat je schoolklas of vereniging stralen tijdens de Sing & Dance UP!

Het grootse (en gratis!) zang- en dansproject inclusief concert met bekende artiesten

Dit is het Sing & Dance UP! evenement

Op donderdag 13 juni 2024 reizen kinderen uit heel Nederland af naar het grootse podium van de Brabanthallen in Den Bosch om samen met bekende artiesten te zingen en dansen. En jullie kunnen daarbij zijn!

Geef jouw schoolklas(sen), (koor)vereniging of groep op voor dit muzikale avontuur
. Schoolklassen 5, 6 en 7 of groepen kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen meedoen.


Het maakt niet uit of de klas, vereniging of groep die je opgeeft ervaring heeft met muziek- of dansonderwijs of niet
; elke groep met kinderen van 8 tot 12 jaar komt in aanmerking en per school of vereniging mogen er meerdere groepen worden aangemeld.

Voorafgaand krijgen alle Sing & Dance UP! deelnemers gedurende 3 maanden gratis zang- en danslessen aangeboden, zodat zij klaar worden gestoomd om op 13 juni samen te stralen.

Zanger, rapper & songwriter Glen Faria is alvast begonnen met zijn voorbereidingen en schreef een spiksplinternieuw lied speciaal voor de Sing & Dance UP! Kijk hieronder alvast een sneak preview van het lied in een van de nieuwe Schooltv afleveringen.

Klinkt goed hè? Hier hoor je het hele nummer.

Meer informatie en de inschrijfformulieren onder de video.

Je kunt de Sing & Dance UP! 'Want door muziek' song ook horen in de nieuwe afleveringen van Méér Muziek in de Klas & Schooltv! Leuk hè?

Aanmelden voor schoolklassen

Geef jouw klas 5, 6 en/of 7 NU up!

Schoolklas(sen) aanmeldformulier

Aanmelden voor verenigingen & groepen

Geef jouw groep kinderen van 8 tot 12 jaar NU up!

Verenigingen en groepen aanmeldformulier

Hoe werkt het project verder precies?

Worden jullie geselecteerd? Dan plannen we in overleg tot 15 momenten in waarop een vakleerkracht muziek- en dans kosteloos bij jullie langskomt. Deze vakleerkrachten muziek en dans bereiden jullie klas(sen) tussen maart en juni voor op een fantastisch optreden.

Alles rondom het optreden wordt geregeld; van het voorbereiden van de performance tot het vervoer naar het theater aan toe. Deelname is dus volledig gratis. Het enige wat we vragen is dat je gemotiveerd bent om er samen met jouw groep(en) een mooi optreden van te maken en bereid bent om hier tijd voor vrij te maken.

Goed om te weten: bij het concert zal foto- en videomateriaal worden gemaakt. Bij deelname dient hier dus toestemming voor te zijn vanuit ouders/verzorgers.

Samen creëren we een sleutelervaring voor de deelnemende kinderen waarin ze hun creativiteit en het plezier van (samen)zang & dans ontdekken. Inclusief een spectaculaire finale!

Doen jullie mee? Vul het aanmeldformulier hierboven in dat op jullie van toepassing is, dan nemen we spoedig contact met jullie op.

Kinderkoren & samenzang

Sing & Dance UP! is een project van Méér Muziek in de Klas met ondersteuning van de ELJA Foundation ter bevordering van kinderkoren & samenzang in Nederland. Naast het evenement in de zomer streven we ernaar een grotere beweging in gang te zetten. Houd deze pagina en de Méér Muziek in de Klas social media kanalen in de gaten voor updates.

  • Nieuw: Schooltv & Méér Muziek in de Klas explainer videoserie

  • Uitkomsten Dag van het MuziekopleidersAkkoord op 4 oktober

  • Kennisclips vakintegratie