Schoolklassen en (zang- en dans)verenigingen stralen tijdens de Sing & Dance UP!

Schoolklassen en (zang- en dans)verenigingen stralen tijdens de Sing & Dance UP!

Het grootse zang- en dansproject inclusief concert met bekende artiesten

Dit is het Sing & Dance UP! evenement

We willen zoveel mogelijk kinderen aan het zingen & dansen krijgen! Op de landingspagina https://singanddanceup.nl/ vind je doorlopend leuke, leerzame en interessante UP!dates rondom de campagne en het evenement. ---

Op donderdag 13 juni 2024 reizen kinderen uit heel Nederland af naar het grootse podium van de Brabanthallen in Den Bosch om samen met bekende artiesten te zingen en dansen.

Schoolklas(sen), (zang- en dans)verenigingen en groepen met kinderen van 8 tot 12 jaar hebben zich opgegeven voor dit muzikale avontuur.

Voorafgaand krijgen alle Sing & Dance UP! deelnemers gedurende 3 maanden gratis zang- en danslessen aangeboden, zodat zij klaar worden gestoomd om op 13 juni samen te stralen.

Zanger, rapper & songwriter Glen Faria is alvast begonnen met zijn voorbereidingen en schreef een spiksplinternieuw lied speciaal voor de Sing & Dance UP! Kijk hieronder alvast een sneak preview van het lied in een van de nieuwe Schooltv afleveringen.

Klinkt goed hè? De bladmuziek vind je hier.

Wat een feest!


We zijn ontzettend blij en verrast door de grote hoeveelheid aanmeldingen en enthousiastelingen voor dit mooie project!

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je dat jullie er toch bij zijn? Vul het aanmeldingenformulier in, dan nemen we ze snel mogelijk contact op.

Er is namelijk een kans dat jullie er bij kunnen zijn als publiek. Wat dat inhoud? Jullie maken het concert mee en krijgen 1 zang- en dansles gratis om helemaal voorbereid te zijn om het gezamenlijke lied samen te zingen.

Ruim 5000 keeltjes die allemaal hetzelfde nummer zingen. Dat is al een hele ervaring op zich! Tel daar de andere spetterende optredens en bekende artiesten bij op, en je hebt een dag om niet gauw te vergeten.

Hoe werkt het project verder precies?

Doet een klas/groep mee? Dan plannen we in overleg tot 15 momenten in waarop een vakleerkracht muziek- en dans kosteloos bij jullie langskomt. Deze vakleerkrachten muziek en dans bereiden jullie klas(sen) tussen maart en juni voor op een fantastisch optreden.

Daarnaast zijn er dus publieksplekken om het concert alsnog mee te maken. Zij krijgen 1 zang- en dansles gratis om helemaal voorbereid te zijn om het gezamenlijke lied samen te zingen.

Samen creëren we een sleutelervaring voor de deelnemende kinderen waarin ze hun creativiteit en het plezier van (samen)zang & dans ontdekken. Inclusief een spectaculaire finale!

Kinderkoren & samenzang

Sing & Dance UP! is een project van Méér Muziek in de Klas met ondersteuning van de ELJA Foundation ter bevordering van kinderkoren & samenzang in Nederland. Naast het evenement in de zomer streven we ernaar een grotere beweging in gang te zetten. Houd deze pagina en de Méér Muziek in de Klas social media kanalen in de gaten voor updates.

  • Nieuw: Schooltv & Méér Muziek in de Klas explainer videoserie

  • Uitkomsten Dag van het MuziekopleidersAkkoord op 4 oktober

  • Kennisclips vakintegratie