Treed met jouw klas op tijdens het Kerst Muziekgala 2024

Treed met jouw klas op tijdens het Kerst Muziekgala 2024

Een vakleerkracht muziek bereidt de klas voor op het optreden

Het Kerst Muziekgala 2024

In december 2024 is het weer zover, het traditionele Kerst Muziekgala waarin we laten zien hoe leuk en waardevol kunst- en cultuuronderwijs is!

Tijdens Het Kerst Muziekgala treden kinderen en jongeren samen met bekende artiesten op en laten ze hun talenten zien op het gebied van dans, theater, mode of koken. Het Kerst Muziekgala wordt traditiegetrouw afgesloten met de Grootste Schoolband, waarin basisschoolklassen en VO schoolbands uit het hele land voor het eerst samen optreden voor een groot publiek. De Grootste Schoolband is een optreden vol muziek en dans.

De Grootste Schoolband

Wil jij als leerkracht of schoolleider volgend schooljaar meer muziek in je klas én in je school? Geef dan jouw groep 7 of 8 (schooljaar ’24-’25) op voor de Grootste Schoolband van Nederland en wie weet zien we jullie terug op Het Kerst Muziekgala 2024!

In aanloop naar Het Kerst Muziekgala worden de deelnemende klassen en schoolbands vanaf de zomervakantie wekelijks gratis begeleid door een Vliegende Brigadier. Dat is een vakleerkracht muziek en/of dans die de klas voorbereidt op Het Kerst Muziekgala 2024. Van het oefenen van de songtekst van het speciaal gecomponeerde lied, tot het maken van de muziek of het instuderen van danspassen. Ook geeft de Vliegende Brigadier tips & tricks, en laat diegene jullie ervaren hoe belangrijk en leuk het is om meer met muziek- en kunstonderwijs te doen op school. Het Kerst Muziekgala 2024 wordt rond de kerstvakantie uitgezonden op NPO 1.

Ga het muzikale avontuur aan en geef je op!

Hoe het werkt

Het maakt niet uit of je klas ervaring heeft met muziekonderwijs of niet; elke klas die is aangesloten bij School en Omgeving en het Jeugdeducatiefonds komt in aanmerking. Als jouw klas wordt geselecteerd, dan wordt alles rondom het optreden geregeld, van het voorbereiden van de muzikale act op school tot het vervoer naar de optreedlocatie toe. Deelname is gratis. Het enige wat we vragen is dat je gemotiveerd bent om er samen met je klas een mooi optreden van te maken en bereidt bent om hier tijd voor vrij te maken. Gemiddeld zal dit 1 à 2 uur per week zijn. Op de opnamedag in december moeten jullie uiteraard ook de hele dag aanwezig kunnen zijn! Wordt jouw klas niet geselecteerd, dan krijg je een gratis workshop muziekonderwijs op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze!

Heb je nog vragen? Mail gerust naar webredactie@meermuziekindeklas.nl.

Kijk het Kerst Muziekgala 2023 terug via NPO start

Op 19 december 2023 werd het Kerst Muziekgala 2023 uitgezonden. Samen met jonge artiesten brachten bekende artiesten zoals Gaia Aikman, Ellen ten Damme en Mart Hoogkamer sfeervolle kersthits ten gehore. De afsluiter was de Grootste Schoolband van Nederland, samengesteld uit scholen die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds en deelnemen aan het programma School en Omgeving. Erevoorzitter Koningin Máxima was tijdens de opnames aanwezig als onze eregast.

Kijk de uitzending terug