Uitnodiging brainstorm 'Wat doen kinderen binnen jouw ideale curriculum voor muziek?'

Uitnodiging brainstorm 'Wat doen kinderen binnen jouw ideale curriculum voor muziek?'

Alle pabo's en conservatoria in Nederland hebben in het MuziekopleidersAkkoord afgesproken dat ze goed muziekonderwijs willen voor alle kinderen in Nederland. Dat vraagt om een nieuwe generatie goed opgeleide leerkrachten. Maar wat is goed muziekonderwijs? Hoe richt je dat ideaal gesproken in op een school? De speciaal ingerichte curriculumwerkgroep van het MuziekopleidersAkkoord heeft de opdracht gekregen om dat uit te werken en met een ideaal curriculum te komen. Daarvoor organiseren zij hierover een brainstorm, waarvoor jij van harte uitgenodigd bent.

Denk jij met ons mee?

Als curriculumwerkgroep zoeken wij vertegenwoordigers (bestuurders, schoolleiders, groepsleerkrachten, vakleerkrachten, ICC'ers) van basisscholen die samen met ons willen brainstormen over de vraag Wat doen kinderen binnen jouw ideale curriculum voor muziek? Als deelnemer aan deze brainstormsessie draag je bij aan de ontwikkeling van een nieuw muziekcurriculum voor het basisonderwijs. De opbrengst van die sessies wordt daarna gebruikt voor het ideale curriculum van de opleiders van (vak)leerkrachten, dus de pabo's en de conservatoria. In de brainstormsessies krijg je daarnaast de gelegenheid om met collega's ideeën uit te wisselen en te ontwikkelen die inspirerend kunnen zijn voor jouw eigen school.

Geef je op voor een van de sessies

Wil jij met ons meedenken? Geef je dan op voor één van de sessies en draag inhoudelijk bij aan goed muziekonderwijs voor alle kinderen in Nederland. De sessies vinden plaats op de volgende momenten:

  • Zwolle (locatie De stadkamer), maandag 22 november 2022 van 15:30 - 17:30
  • Utrecht (locatie ntb), dinsdag 23 november van 15:30 - 17:30
  • Tilburg (locatie ntb), woensdag 24 november van 15:30 - 17:30

Uiteraard houden we hierbij rekening met de dan geldende maatregelen rondom corona.

Aanmelden

Aanmelden kan met behulp van dit formulier. Ken je iemand voor wie dit ook interessant is, of die juist heel andere ideeën over muziekonderwijs heeft dan jij? Stuur deze uitnodiging gerust door! Heb je vragen? Neem dan contact op met Maike Kroese, secretaris van het MuziekopleidersAkkoord, via mkroese@meermuziekindeklas.nl.

Meld je aan

Namens de curriculumwerkgroep, graag tot ziens op een van de brainstormsessies!

Herman Weelink,
Muziekdocent pabo Hogeschool Windesheim, lid curriculumwerkgroep