123ZING

123ZING

Een digitale muziekmethode vol energie!

Een digitale muziekmethode vol energie!

Muziek leer, maak, ontdek en beleef je door te doen! Met de digitale muziekmethode van 123ZING kan iedere leerkracht structureel én met plezier muziekles geven in groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs en S(B)O. Met de energieke videolessen, meespeelvideo’s voor ritme-instrumenten en boomwhackers, liedjes, energizers, verwerkingsopdrachten én de 123ZING-Componeertools zorg je ervoor dat iedereen binnen jouw school met plezier muziek maakt en beleeft. Samen met de leerlingen ontdek je de magie van muziek door te doen!

De 123ZING muziekmethode bevat een uitgebreide database met (meer dan 650) liedjes en lessen waarmee je volop mogelijkheden hebt om muziekonderwijs op je eigen manier in te vullen. De methode geeft de leerkracht namelijk enerzijds houvast via de doorlopende leerlijn en biedt anderzijds de vrijheid om het hele jaar door thematische en vakoverstijgende liedjes en lessen in te zetten. Hierdoor ervaar je het plezier van samen muziek maken zowel vast op het rooster maar ook tussen lessen door.


"De gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving zorgt ervoor dat je in een handomdraai met veel plezier muziekles kan geven."

Typisch 123ZING

  • Een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8;
  • Componeertools voor digitaal componeren;
  • Gratis E-learninglessen en tutorials, didactische tips, uitgebreide support en verdiepingssuggesties voor de (vak)leerkracht;
  • Korte muzikale energizers voor groep 1 t/m 8;
  • Kidspagina waar de kinderen thuis verder kunnen met muziek;
  • Van jaar 0 t/m groep 8 een evenredig aanbod

Doelgroep

De primaire doelgroep van 123ZING is de groepsleerkracht met geen tot weinig ervaring in het muziekonderwijs. De methode is ook geschikt voor groepsleerkrachten met meer ervaring en biedt een handreiking voor vakleerkrachten en muziekdocenten.

123ZING biedt leerkrachten én vakleerkrachten een helpende hand bij het geven van muziekles met 123ZING door middel van webinars, teamtrainingen, individuele trainingen en e-learning lessen. Ook biedt 123ZING veel mogelijkheden voor samenwerking met buitenschoolse partners zoals muziekscholen en centra voor de kunsten.

Praktische informatie

Trainingen & workshops
Webinars (gratis) / E-learnings & tutorials (gratis) / Teamtrainingen / Individuele trainingen

Differentiatiemogelijkheden
Er is liedmateriaal op verschillende niveau’s en de mogelijkheid om elementen uit liedjes weg te laten of toe te voegen. In de componeertool werkt elke leerling op eigen niveau en leerlingen kunnen op eigen instrumenten meespelen.

Ingebouwde tools
Componeertools en een instudeertool. Quizzes, prikbord, logboek en lesplayer met vertraagfunctie en teken- en stempeltool. De video's zijn met en zonder zang, ondersteuning met NmG.

Nodig om 123ZING te gebruiken

  • Digitaal schoolbord
  • Boomwhackers en ritme-instrumenten; complete instrumentpakketten zijn te vinden via deze link

Vorm
123ZING is volledig online te gebruiken en biedt meerdere opties om ook offline aan de slag te gaan (werkbladen, Mp3’s, partituren, songteksten etc.), plus uitgebreide leerkracht handleiding. Diverse mogelijkheden voor schoolbrede projecten. Leerlingen kunnen zelf inloggen op de 123ZING Kidspagina (in de klas én thuis).

Prijs
Basisschool abonnement: €95,- basiskosten + €2,- per l.l.
Kijk hier voor meer abonnementsvormen.

Handige externe links
Website: www.123zing.nl
Proeflicentie: www.123zing.nl/gratis-proefabonnement
Inkijkexemplaar: www.123zing.nl/gratis-liedjes
Mahlers digitale klaslokaal: www.123zing.nl/mahlers-digitale-klaslokaal

Interesse?

Ga naar de website van 123ZING