123ZING

123ZING

Een digitale methode vol muziek, dans én drama!

Een digitale methode vol muziek, dans én drama!

Leer, maak, ontdek en beleef door te doen! Met de digitale methode van 123ZING kan iedere leerkracht structureel én met plezier muziek-, dans- en dramalessen geven in groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs en S(B)O.

Door muziek, dans en drama te combineren, krijgen de vakken nog meer diepgang. Dit heeft direct effect op de ontwikkeling van de basisvaardigheden van de leerlingen en het leerklimaat.

123ZING bevat een uitgebreide database met (meer dan 750) liedjes en lessen waarmee je volop mogelijkheden hebt om het lesgeven in muziek, dans en drama op je eigen manier in te vullen. De methode geeft de leerkracht enerzijds houvast door de doorlopende leerlijnen en anderzijds biedt zij de vrijheid om het hele jaar door lessen en liedjes thematisch en/of vakoverstijgend in te zetten. Hierdoor ervaar je het plezier van de podiumkunsten, zowel vast op het rooster als tussen lessen door.


"De gebruiksvriendelijke leeromgeving zorgt ervoor dat je in een handomdraai en met veel plezier muziek-, dans- en dramalessen geeft."

Typisch 123ZING

  • Bestaat sinds 2014
  • Doorlopende leerlijnen muziek, dans én drama voor groep 1 t/m 8
  • Lesmateriaal voor regulier en speciaal basisonderwijs
  • Componeertool voor digitaal creëren en componeren
  • Veel thematisch en vakoverstijgend lesmateriaal
  • Korte energizers (muziek, dans en drama) voor groep 1 t/m 8
  • Kidspagina waarop de kinderen thuis kunnen inloggen

Doelgroep

De doelgroep van 123ZING is zowel de groepsleerkracht met geen tot weinig ervaring in het geven van muziek-, dans- en dramalessen, als groeps- en vakleerkrachten met veel ervaring in het geven van les in deze disciplines.

123ZING biedt leerkrachten én vakleerkrachten een helpende hand bij het geven van muziek-, dans- en dramalessen met 123ZING door middel van webinars, teamtrainingen, individuele trainingen en online tutorials. Ook biedt 123ZING veel mogelijkheden voor samenwerking met buitenschoolse partners zoals muziekscholen en centra voor de kunsten.

Speciaal onderwijs

123ZING leent zich uitstekend voor het speciaal onderwijs vanwege het laagdrempelige lesmateriaal. Daarnaast biedt de leeromgeving tools waarmee je de lessen en liedjes zo kunt inrichten dat deze aansluiten bij de behoeftes van jouw leerlingen. Zo zijn er de vertraagfunctie en de teken- en stempeltool waarmee je woorden kunt wegstrepen, onderstrepen of stempelen. Ook worden er didactische tips gegeven en vind je op de themapagina thematische tips om de muziekles aan te laten sluiten bij thema's en doelgroepen.

De methode biedt binnen de leeromgeving lesmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor het (V)SO, zoals liedjes en lessen die ondersteund worden met Nederlands met Gebaren. Daarnaast biedt 123ZING verschillende handvatten, zoals online trainingen en webinars, vol met tips over hoe je het lesmateriaal kunt inzetten en eventueel kunt aanpassen naar de behoeftes en het niveau van de leerlingen.

Bekijk pagina van 123ZING over speciaal onderwijs

Praktische informatie

Trainingen & workshops
Webinars (gratis) / Tutorials (gratis) / Teamtrainingen / Individuele trainingen

Differentiatiemogelijkheden
Er is materiaal op verschillende niveaus en de mogelijkheid om elementen uit lessen en liedjes weg te laten of toe te voegen. In de componeertool werkt elke leerling op eigen niveau en leerlingen kunnen op eigen instrumenten meespelen. Met de 123ZING Songbox is het mogelijk om eigen hits toe te voegen en te gebruiken gekoppeld aan het 123ZING materiaal. De drie disciplines zijn zowel los van elkaar als in combinatie te volgen en te presenteren.

Ingebouwde tools
Componeertools, instudeertool. Quizzes en lesplayer met vertraagfunctie en teken- en stempeltool. De video's zijn te bekijken en beluisteren met en zonder zang. Voor het speciaal onderwijs is er ondersteuning met NmG bij verschillende lessen en liedjes én zijn er prikkelarme lessen.

Nodig om 123ZING te gebruiken

  • Digitaal schoolbord
  • Boomwhackers en ritme-instrumenten; complete instrumentpakketten zijn te vinden via deze link

Vorm
123ZING is volledig online te gebruiken en biedt meerdere opties om ook offline aan de slag te gaan (werkbladen, Mp3’s, partituren, songteksten etc.), plus uitgebreide leerkracht handleiding. De methode biedt diverse mogelijkheden voor schoolbrede projecten, zowel mono- als multidisciplinair. Leerlingen kunnen zelf inloggen op de 123ZING Kidspagina in de klas én thuis.

Prijs
Gratis proefabonnement: 2 maanden
Basisschool abonnement: €115,- basiskosten + €3,70 per leerling.
Kijk hier voor meer abonnementsvormen.

Handige externe links
Website: www.123zing.nl
Proeflicentie: www.123zing.nl/gratis-proefabonnement
Inkijkexemplaar: www.123zing.nl/gratis-liedjes

Interesse?

Ga naar de website van 123ZING