Muziek in School

Muziek in School

Creatief muziekonderwijs

Creatief muziekonderwijs

Bij Muziek In School geef jij zelf de lessen. In je eigen sfeer en je eigen klaslokaal. Eerlijk en authentiek, zonder dat je op iets of iemand hoeft te lijken. Het lesmateriaal staat kant en klaar op het digibord.

De lessen voorzien de kinderen van inspiratie, vaardigheden en kennis over muziek en het onderwerp of thema. Ze gaan aan de slag met zingen, spelen, luisteren, bewegen en noteren. Daarna volgt de creatieve maakopdracht, waarin ze mogen experimenteren en hun eigen ideeën vormgeven.

Creativiteit heeft tijd en ruimte nodig. Daarom zijn de lessen vormgegeven in series van meerdere lessen rond een thema. Doordat je langer met een onderwerp bezig bent, is er ruimte voor verdieping en om alle fasen te doorlopen: van oriënteren naar vormgeven en presenteren. In het lesoverzicht vind je de titels van de lessenseries geordend naar thema, leeftijd en niveau. Je kiest zelf de volgorde waarin je de lessen inplant. Zo kun je altijd inspelen op de actualiteit en de behoeften van jouw lespraktijk.


"Muziek In School is geen muziek-pretpark waar je wordt vermaakt, maar een muziek-speeltuin, of -speelveld, waarin jij en de kinderen mogen spelen."

Typisch Muziek in School

  • De creatieve ontwikkeling staat centraal
  • Lessenseries met aansprekende thema's
  • Flexibel in te passen
  • Heldere docentenhandleiding
  • Muziek maken met Boomwhackers en Schoolinstrumenten
  • Vrolijk en origineel

Doelgroep

Als groepsleerkracht ben jij bij uitstek geschikt om de leerlingen te begeleiden in hun muzikale ontdekkingstocht en creatieve ontwikkeling. Jij kent ze immers als geen ander. De heldere docentenhandleiding geeft je alle handvatten die je nodig hebt. Als je zingen en spelen spannend vindt, kun je gebruik maken van de voorbeeldvideo’s.

Als vakleerkracht zul je zeker uit de voeten kunnen met het materiaal van Muziek In School. De lessen zijn compleet, maar je kunt er waar je wilt je eigen draai aan geven. Als je de lessen bekijkt komen de woorden: origineel, humor en speelsheid waarschijnlijk in je op. Door de flexibele opzet is dit een mooie aanvulling op je andere lesmateriaal.

Praktische informatie

Trainingen & workshops
Kickstart e-mails / Online inspiratie

Differentiatiemogelijkheden
Veel speelstukken worden opgebouwd in ‘Levels’ die je doorloopt als bij een game. Er zijn eenvoudige en complexere partijen die je over de kinderen kunt verdelen en er is bladmuziek voor kinderen die een eigen instrument bespelen. De docentenhandleiding ondersteunt bij het vereenvoudigen of uitbreiden naar het niveau van ieder kind.

Ingebouwde tools
Het dino tandenspel.

Nodig om Muziek in School te gebruiken

  • Digitaal schoolbord/beamer
  • Een basis set boomwhackers en schoolinstrumenten

Vorm
Muziek in School is volledig online te gebruiken. Er is een online docentenhandleiding en werkbladen, bladmuziek en kaartjes als download.

Prijs
€1,75 per leerling plus eenmalig €55,-
Andere abonnementen, zoals individueel of voor enkele collega’s, zijn ook mogelijk. Zie deze link voor alle abonnementsvormen.

Handige externe links
Website: www.muziekinschool.net
Proeflicentie: op aanvraag via administratie@muziekinschool.nl
Voorbeeldles: www.muziekinschool.net/gratis-lessen

Interesse?

Ga naar de website van Muziek in School