ZangExpress

ZangExpress

In jouw groep zit een heel orkest verscholen

In jouw groep zit een heel orkest verscholen

ZangExpress is een complete digitale muziekmethode met de leukste liedjes en lessen voor groep 1 t/m 8, in een doorlopende leerlijn. ZangExpress biedt voor iedere groep een basisleerlijn die je ook zélf eenvoudig kunt aanpassen. Van Urban tot Klassiek en van Pop tot Werelds: doe een korte energizer of probeer een verdiepende muziekles.

Kinderen thuis krijgen ook toegang tot deze lessen. Vakleerkrachten kunnen eenvoudig aan het schoolaccount toegevoegd worden. Zo maak je optimaal gebruik van ieders expertise en bundel je krachten in één overzichtelijke lesomgeving. Een digitale introductie biedt ZangExpress altijd kosteloos aan.

Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren waarbij de leerkracht een belangrijke schakel is. ZangExpress ontwikkelt al meer dan 10 jaar lesmateriaal voor het primair onderwijs én altijd in samenwerking met de leerkrachten en muziekopleiders. Onze methode is daardoor geschikt voor ieder type onderwijs en blijft, net als het onderwijs, altijd in beweging.


"Leerkrachten stimuleren elkaar en bepalen samen hoe het muzikale programma eruit moet zien. ZangExpress ondersteunt daarbij naar behoefte."

Typisch ZangExpress

  • Bestaat sinds 2011
  • Geen basiskennis vereist
  • Mogelijkheid tot differentiëren voor de groepsleerkracht en voor de vakleerkracht
  • Makkelijk klassikaal meespelen op schoolinstrumenten met play-along video's
  • 'Kant en klare' doorlopende leerlijn met de mogelijkheid deze online aan te passen aan de behoefte van jouw groep
  • Materiaal dat offline gebruikt kan worden
  • Aandacht voor stemgebruik, houding, ademhaling en welbevinden

Doelgroep

De primaire doelgroep van ZangExpress is de groepsleerkracht met geen tot weinig ervaring in het muziekonderwijs. De methode is ook geschikt voor groepsleerkrachten met meer ervaring en vakleerkrachten muziek.

Speciaal onderwijs

ZangExpress is geschikt voor het speciaal onderwijs omdat je gemakkelijk gedifferentieerd kunt werken via de website. Via de beschikbare basisleerlijnen en modules kies je eenvoudig wat het lesdoel is. Zo maak je optimaal gebruik van bijzondere talenten, maar ook schakel je eenvoudig over naar een makkelijke muzikale taalles.

De player biedt een vertraagknop, zodat je snelle teksten gemakkelijk rustig kunt oefenen. De play-along lessen voor schoolinstrumenten zijn favoriet in het speciaal onderwijs, juist omdat dit duidelijke kaders biedt. Met een grote collectie aan energizers heb je snel muzikale inspiratievoorhanden. ZangExpress biedt ook verdiepende trainingen aan naast de reguliere trainingen.

Praktische informatie

Trainingen & workshops
Starttraining voor het hele team / individuele training / verdiepende (team)trainingen / co-teaching / opfristrainingen

Differentiatiemogelijkheden
Leerlijnentool waarin de leerkracht leerlijnen en leerdoelen kan samenstellen gebaseerd het niveau van de groep. Als het goed gaat kun je snel overschakelen naar moeilijkere of andere lessen.

Ingebouwde tools
Een componeermodule en een zelf aanpasbare module voor leerlijnen en leerdoelen.

Nodig om ZangExpress te gebruiken

  • Digitaal schoolbord/tablet/computer
  • Een selectie van schoolinstrumenten; een speciaal samengesteld pakket is aan te schaffen via de kindermuziekwinkel

Vorm
ZangExpress is volledig, of deels online te gebruiken. Er is een docentenhandleiding en printbare werkbladen voor leerlingen. Leerlingen kunnen ook thuis inloggen.

Prijs
€ 1,85 per leerling en eenmalig € 75,- aansluitkosten.

Handige externe links
Website: www.zangexpress.nl
Proefabonnement: www.zangexpress.nl/proefabonnementen
Voorbeeldles: www.zangexpress.nl/proefles
3x3 gratis muziekles op mijn.zangexpress.nl/3x3-lessen

Interesse?

Ga naar de website van ZangExpress