Binnenkort is een derde van de Brabantse basisscholen bezig met muziekonderwijs

Binnenkort is een derde van de Brabantse basisscholen bezig met muziekonderwijs

11 mei 2021

Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ECI Roermond, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Brabant, waaronder het MuziekAkkoord Goirle. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd dat het goed gaat met het muziekonderwijs in de hele provincie Limburg waar in 2018 een Akkoord werd getekend. In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

'50 Dagen Muziek’ voor Koningin Máxima

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Zo ook in Goirle. Het MuziekAkkoord Goirle was al ondertekend door verschillende partijen, de laatste handtekening zette gitarist en ambassadeur Méér Muziek in de Klas Enno Voorhoorst vandaag, in bijzijn van Koningin Máxima en directeur van de stichting Jantien Westerveld. Met een MuziekAkkoord voor Tilburg en ‘s-Hertogenbosch in het vizier werken binnenkort drie van de vijf grote steden in Brabant aan muziekonderwijs op hun basisscholen. Samen met de kleinere regio’s Boxtel, Waalwijk en de gemeente Altena én de gebieden waar men zich al actief inzet voor structureel muziekonderwijs (Meierijstad en Hilvarenbeek) is binnenkort een derde van de Brabantse scholen bezig met muziekonderwijs.

Doe ook mee met #50dagenmuziek

Feestelijk muzikaal bezoek

De ondertekening werd opgeluisterd door verschillende artiesten. Die traden op voor het kleine aantal aanwezigen. Zo speelde Limburgs Jeugdorkest Play the beat, liet DJ Quinten Fablius uit Breda van zich horen, trad OG3NE op en droeg de 17-jarige Limburgse dichter Sara Curfs een gedicht voor.

Een verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS-programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

OG3NE voor Koningin Máxima en Méér Muziek in de Klas

Op de groepsfoto:
Koningin Maxima, erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.
Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas.
Enno Voorhorst, ambassadeur Méér Muziek in de Klas Lokaal Goirle
Marleen Kant, vertegenwoordiger Bossche schoolbesturen
Twee kinderen van Limburgs Jeugdorkest Play the Beat

Fotocredits: Bart Heemskerk

De campagne ’50 dagen muziek’ werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij.

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024