Blog door erevoorzitter Koningin Máxima: Crescendo

Blog door erevoorzitter Koningin Máxima: Crescendo

20 dec. 2017 — Samen krijgen we het voor elkaar!

Meer muziek in de klas: samen krijgen we het voor elkaar! Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas. PABO’s haken aan en doen hun best om de juffen en meesters van morgen meer muzikaal zelfvertrouwen te geven. Gemeenten, muziekscholen, fanfares, orkesten en bedrijven doen mee en helpen waar ze maar kunnen. Ouders horen hoeveel plezier hun kinderen met muziek hebben en worden óók enthousiast. En op televisie volgden elke week honderdduizenden mensen de Lang Leve de Muziek Show waarin schoolklassen laten horen wat ze muzikaal in huis hebben.

Ik ben heel blij met die terechte aandacht voor muziekonderwijs en ik ben trots op wat we samen in beweging hebben gebracht. Méér Muziek in de Klas gaat crescendo. Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol.

Het is prachtig om samen te mogen werken met zoveel betrokken mensen die zich voor Méér Muziek in de Klas inzetten. Elke bijeenkomst brengt ons verder, zoals vorige maand in Groningen waar werd afgesproken dat alle basisschoolleerlingen in de stad muziekonderwijs gaan krijgen.

Geweldig slotakkoord

Voor mij persoonlijk is elk muzikaal werkbezoek een feest. Heel leuk is het ook om jonge talenten te spreken die meedoen aan de Lang Leve de Muziek Show. Enkelen van hen waren bij mij thuis op bezoek. Zoals Joël (12) die fantastisch piano speelt. En Aster (10) die alles weet van de tuba. Emma (12) vertelde me dat ze al haar gevoelens kwijt kan in haar viool. Blijdschap, boosheid, verdriet; alles kun je uit de viool laten komen.

Het hoogtepunt van de reeks Lang Leve de Muziek Shows is natuurlijk het Kerst Muziekgala, met een optreden van de Grootste Schoolband van Nederland. Twaalf klassen met in totaal driehonderdveertig kinderen laten horen dat Meer Muziek in de Klas overal in Nederland weerklank vindt. Aster met haar tuba is van de partij, samen met haar hele klas. En ook Joël doet mee aan het Kerstgala, samen met Anita Meijer. Een geweldig slotakkoord van een fantastisch muzikaal jaar. Dus allemaal luisteren en kijken op zaterdag 23 december, 20.28 uur op NPO 1!

In 2018 meedoen aan de wedstrijd? Schrijf je in!

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024