De Eindmusical

De Eindmusical

21 nov. 2017

In het voorjaar start AVROTROS met de nieuwe jeugdserie De Eindmusical. In deze scripted-reality serie studeert een Groep 8 een musical in en wordt daarbij geholpen door professionals uit het vak. De musical die in het tv-programma wordt ingestudeerd, Nederland Superstar, is ook beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland.

Naast een gratis musical die voor iedereen beschikbaar is, biedt De Eindmusical ook handige tips en tricks voor het instuderen van de perfecte eindmusical. Zo komen er instructievideo’s beschikbaar met dans- en zanglessen van echte musicalexperts en laat een decorbouwer zien hoe je zelf een geweldig decor in elkaar timmert.

Waar gaat de musical over?  

De musical die in de tv-serie te zien zal zijn heet ‘Nederland Superstar’. In deze musical studeert een groep 8 de eindmusical in. Het verhaal gaat over een tv-talentenjacht waar allerlei soorten kandidaten aan meedoen: o.a. een rapper, een boyband, een keurig meisje en een tweeling. Wie gaat er met de felbegeerde prijs van 1 miljoen euro naar huis? En wat is er belangrijker: winnen of de liefde? Ook krijgen de leerlingen uit groep 8 tijdens de repetities van de musical te maken met liefde, ruzie en onvoorwaardelijke vriendschap.

Het script van de musical is binnenkort beschikbaar en elke basisschool kan zich vanaf nu inschrijven op Zapp.nl/de-eindmuscial. De musical wordt dan in januari naar je toegestuurd.

De Eindmusical

Nieuwste artikelen

  • Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

    14 jun. 2024

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024