Deelnemende scholen Lang Leve de Muziek Show 2020 bekend

Deelnemende scholen Lang Leve de Muziek Show 2020 bekend

10 jul. 2020

Welke provincie heeft de muzikaalste klas?

De twaalf scholen die dit najaar te zien zijn in het nieuwe seizoen van Lang Leve de Muziek Show zijn bekend!

Lang Leve de Muziek Show is een programma van AVROTROS in samenwerking met Méér Muziek in de KIas en komt voort uit Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Dit jaar vonden de auditiedagen digitaal plaats en werden de klassen gekozen via een video call of door middel van video's die van tevoren waren ingezonden. De jury van de eerste auditiedag bestond uit Mark van Tijn, Saskia Weerstand, Kaj van der Voort en Sara Dol en de jury van de tweede auditiedag bestond uit Mark van Tijn, Edsilia Rombley, Tim Douwsma en Jeangu Macrooy. Er is van elke provincie één school uitgekozen die door mag naar Lang Leve de Muziek Show!

In elke uitzending van de show strijden drie scholen uit de verschillende provincies tegen elkaar om het muzikale avontuur aan te gaan en de muzikaalste klas van Nederland te worden.

De scholen die meedoen

Noord-Holland – groep 7 van Godelindeschool
Zeeland – groep 7 van CBS De Burcht-Rietheim
Drenthe – groep 6 van Kindcentrum de Eshorst
Noord-Brabant – groep 6 van BS Het Palet
Friesland - groep 6/7 van odbs 't Hazzeleger
Overijssel - groep 7 van De Wingerd
Limburg - groep 6/7 van Basisschool 't Breerke
Zuid-Holland - groep 6 van Prinses Julianaschool
Groningen - groep 6 van De Wegwijzer
Utrecht - groep 6 van CBS De Werveling
Gelderland - groep 7 van IKC de ‘Tragellijn’
Flevoland - groep 7 van De Olijfboom

Alle klassen die deelnemen aan de show zijn onderdeel van de Grootste Schoolband van Nederland en mogen optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2020! Koningin Máxima is hier te gast als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Kijk Het Kerst Muziekgala 2019 terug

Lang Leve de Muziek Show

Ambassadeur van Méér Muziek in de Klas Buddy Vedder is de presentator van het programma. Hij laat de kinderen in zeven afleveringen kennismaken met minder bekende muziekgenres en test hun muziekkennis. Ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel ‘Zingen onder de Douche’. Koningin Máxima gaat zoals voorgaande jaren met een paar kinderen in gesprek over muziek en hun instrument en laat zo wekelijks zien hoe belangrijk zij het vindt dat kinderen met muziek in aanraking komen.

Lang Leve de Muziek Show zie je vanaf 31 oktober 2020 iedere zaterdag om 18.30 uur bij Zapp op NPO 3. In de eerste vier afleveringen strijden drie provincies tegen elkaar en daarna volgen er twee halve finales. De finale is te zien op zaterdag 12 december. Dan weten we welke provincie de muzikaalste klas van Nederland heeft!

Het Kerst Muziekgala is zondagavond 20 december te zien op NPO 1 met een optreden van alle klassen in de Grootste Schoolband van Nederland.

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024