Zing'es: gratis handleiding voor zingen in de klas

Zing'es: gratis handleiding voor zingen in de klas

15 nov. 2017

Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs heeft het LKCA een nieuwe en gratis handleiding Zing'es ontwikkeld. In de handleiding staan laagdrempelige tools om structureel (meer) aandacht te geven aan zingen in de klas. 

Basisscholen kunnen de Zing’es-liedjes gebruiken om structureel aandacht te geven aan lekker zingen in de klas. Want zingen is niet alleen leuk en ontspannend, maar ook belangrijk voor de sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. Concentratie, samenwerken, op elkaar wachten: allemaal dingen die een kind leert tijdens het zingen!

Stap voor stap

De handleiding is zo opgezet dat het zangproces stap voor stap wordt doorlopen. Met handige tips, voorbeelden en doorkijkjes in de vorm van korte video’s en inhoudelijke achtergrondinformatie kunnen leerkrachten zo aan de slag. 

Voordelen van zingen in de klas

Zingen in de klas is een goede basis voor de muzikale ontwikkeling van het kind. Zingen stimuleert vaardigheden als taalontwikkeling, concentratie, samenwerken en leren luisteren naar elkaar en naar jezelf. Zingen geeft plezier en het draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid. Vakken als lezen, schrijven en rekenen hebben er baat bij en zingend zijn ze nog leuker te maken.

Gratis lesmateriaal 

De handleiding is een vervolg op de Zing’es liedjes en zijn beiden online beschikbaar op de website van het LKCA. Naast Zing’es staat er op de website een schat aan informatie variërend van handige links tot voorbeelden van muziekeducatie in het primair onderwijs.

Naar website van het LKCA

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024