Het Kerst Muziekgala 2021

Het Kerst Muziekgala 2021

9 dec. 2021 — Een programma van AVROTROS vol muziek door en voor kinderen

Over Het Kerst Muziekgala 2021

Tijdens het Kerst Muziekgala brachten kinderen vanuit het hele land de meest geliefde (kerst)hits ten gehore. Samen met optredens van onder anderen Jeangu Macrooy, Jamai, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis lieten zij tijdens het gala zien hoe leuk muziek maken is. Koningin Máxima verwelkomden wij als onze eregast.

Trijntje Oosterhuis zong met Sebastian Feliz Navidad. Wouter Hamel werd begeleid op de viool door Eline en brachten What Are You Doing New Years Eve ten gehore. Jeangu Macrooy zong met Sham het prachtige What Christmas Means To Me. Jamai werd begeleid op de piano door Thomas. Ze vertolkten samen Merry Xmas Everybody.

Fotocredit: Set Vexy

Kijk het Kerst Muziekgala 2021 terug via NPO Start

Speciaal was dit jaar de Grootste Schoolband van Nederland die werd gevormd door twaalf basisschoolklassen van Jeugdeducatiefonds* gecertificeerde scholen uit het hele land. De kinderen hadden in een videoclip een speciaal kerstlied opgenomen genaamd Muziek Brengt Ons Samen. De clip is in de uitzending te zien. Het lied is gecomponeerd door Jesse Koch en Marleen Hoebe (Massive Music).

Het Kerst Muziekgala 2021 werd gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro en geregistreerd door AVROTROS. Kijk de uitzending terug via NPO Start.

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Méér Muziek in de Klas is partner van het Jeugdeducatiefonds en vindt het belangrijk dat kinderen die opgroeien in achterstandsituaties de kans krijgen om deel te nemen aan Het Kerst Muziekgala 2021!

Zing, dans en speel alvast mee met 'Muziek Brengt Ons Samen'

Help mee

Meer muziek in de klas voor ieder kind van Nederland!

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Het Kerst Muziekgala 2021 en zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.

Met het Kerst Muziekgala hopen we de kijkers te motiveren om ons te helpen om muziekonderwijs voor álle kinderen in Nederland en het Caribisch gebied mogelijk te maken. Want het effect van muziek, het zelfvertrouwen, het plezier en de saamhorigheid zou ieder kind moeten bereiken.

Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt duurzame verbindingen tot stand door scholen en regionale partijen aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Gun jij ieder kind het effect van muziek?

Steun ons

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024