Innovatieve samenwerking met Samsung Nederland

Innovatieve samenwerking met Samsung Nederland

20 okt. 2017 — Artikelen

Samen met Samsung Nederland starten we een landelijk project voor basisscholen dat draait om digitaal componeren. Op deze manier willen we ons samen met hen sterk maken voor innovatief en muzikaal onderwijs en het bevorderen van creativiteit bij kinderen. Zo leiden we kinderen op tot gekwalificeerde medewerkers van de toekomst door kennis en vaardigheden te combineren die in de 21e eeuw van belang zijn.

Samsung Nederland en Méér Muziek in de Klas willen basisschoolleerlingen en hun leerkrachten stimuleren om met zowel techniek als creativiteit bezig te zijn. Het componeren van muziek brengt kinderen in aanraking met technologie, hard- en software in een creatieve en muzikale context.

Actief bezig zijn met muziek

Waar muziekonderwijs meestal bestaat uit zang, luisteren naar of bewegen op muziek en het zelf maken van muziek met instrumenten, wordt binnen dit project gekozen voor een andere insteek. Het componeren van muziek is onderbelicht terwijl uit onderzoek blijkt dat deze actieve vorm van bezig zijn met muziek leerlingen nadrukkelijk betrekt en motiveert. Hierbij wordt een sterk beroep gedaan op het luisteren, samenwerken, abstract denken en de creativiteit van kinderen. Ook leert het kinderen hun ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken vanuit de eigen verbeeldingskracht.

Wedstrijd

De landelijke wedstrijd digitaal componeren kent een lokale aanpak waarbij scholen uit alle provincies meedoen. Zij krijgen workshops van professionals van de Muziek-Werkplaats. Er zullen ook diverse workshops gegeven worden aan pabo-studenten uit het hele land. Scholen kunnen zich vanaf november inschrijven. In juni 2018 vindt een landelijk event plaats waar we ook de winnaars van de wedstrijd bekendmaken. Houd onze website in de gaten!

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024