Kasper van Kooten nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas

Kasper van Kooten nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas

27 okt. 2022

Muzikant, cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten wordt ambassadeur voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Hij gaat zich inzetten voor het doel van de stichting: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Van Kooten kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen en vindt muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen essentieel. Op dit moment toert de cabaretier met zijn theaterprogramma Van Kooten en de Beatdoor het land; een voorstelling waarin zijn liefde voor muziek centraal staat en waarin hij laat zien hoe belangrijk de rol van muziek voor hem is en was, vooral als kind.

Kasper van Kooten:

“De ervaring die ik als jochie van twaalf had, toen ik samen met mijn vriendjes in een band muziek kon maken, is bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Samen muziek maken is het mooiste wat er is. Dat gun ik ieder kind. Inmiddels weet ik ook dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek maken positieve effecten heeft op de gezondheid en het welzijn van het kind, dus reden te meer om me keihard in te zetten voor structurele muzieklessen.”

Over de samenwerking

De komende tijd zal Van Kooten aanwezig zijn bij onder andere de MuziekTafeldag, een landelijke bijeenkomst waar regionale samenwerkingen met betrekking tot muziekonderwijs centraal staan. Ook zal hij, zelf vader van een dochter met de bassischoolleeftijd, ouders gaan inspireren: wat kunnen zij doen om meer muzieklessen op de scholen van hun kinderen te realiseren.

Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas:

“We zijn heel blij dat Kasper van Kooten het enthousiasme voor onze boodschap als ambassadeur wil uitdragen. Het verhaal dat muziek zoveel voor kinderen kan betekenen kan niet genoeg verteld worden. Hij doet dat op prachtige, krachtige wijze. In zijn boek, voorstelling en nu ook voor ons.”

Foto's: Karen van Gilst en Set Vexy

Nieuwste artikelen

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024

  • Erevoorzitter bezoekt Flagshipschool VMBO ‘t Venster in Arnhem

    5 jun. 2024