Kijk op zondag 16 mei naar de tv-uitzending 'Koningin Máxima; een leven vol muziek' van AVROTROS

Kijk op zondag 16 mei naar de tv-uitzending 'Koningin Máxima; een leven vol muziek' van AVROTROS

13 mei 2021

Koningin Máxima; een leven vol muziek

Erevoorzitter Koningin Máxima wordt op 17 mei 50 jaar. Vanuit Koninklijk Theater Carré vieren kinderen samen met bekende artiesten daarom de kracht van muziek. Structureel muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait. De presentatie ligt in handen van ambassadeur Buddy Vedder.

Vier kinderen overhandigen in de tv-uitzending Koningin Máxima; een leven vol muziek van AVROTROS op zondag 16 mei een muzikale verjaardagstaart aan Koningin Máxima. De taart met 50 kaarsjes staat symbool voor de wens van de Koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Fotocredit: Nathan Reinds

Een muzikale verjaardagstaart

Iedereen die zich, net als Koningin Máxima, wil inzetten voor structureel muziekonderwijs en een mooi voorbeeld wil delen, maakte sinds 29 maart kans op een kaarsje op de verjaardagstaart, een muziekworkshop en een verslag van een kidsreporter. Leerkrachten, ouders, kinderen, maar ook gemeenten en culturele instellingen deden mee en zorgden voor bijna 200 bijzondere inzendingen. Iedere dag delen we updates via verschillende socialemediakanalen en de website 50dagen.meermuziekindeklas.nl.

Deel jouw muziekmoment o.v.v. #50dagenmuziek

Inzenden kon tot en met 16 april, maar iedereen kan nog steeds muzikale voorbeelden blijven delen en Koningin Máxima feliciteren via de (hash)tags #50dagenmuziek en @meermuziekindeklas!

Meer info

Bekijk hoe ambassadeur Buddy Vedder samen met presentatrice, actrice en zangeres Fenna Ramos en vijf kidsreporters bij de Koningin langs gingen, om haar te verrassen met het idee voor een goedgevulde, muzikale verjaardagstaart.

‘Koningin Maxima; een leven vol muziek’ is een tv-programma van AVROTROS dat geheel in het teken staat van de activiteiten die de jarige Koningin Máxima verricht in haar functie als erevoorzitter. Het programma wordt uitgezonden op zondag 16 mei om 20:50 uur op NPO 1.

Lees meer op de website van AVROTROS

Nieuwste artikelen

  • Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

    18 apr. 2024

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024