Koningin Máxima bij Art Camp mbo in Zwolle

Koningin Máxima bij Art Camp mbo in Zwolle

13 mrt. 2024

Hare Majesteit Koningin Máxima woonde woensdagmiddag 13 maart de start bij van Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Door middel van workshops leerden aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten hoe ze kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op en na school. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas.

Tijdens Art Camp mbo volgden 72 studenten workshops in fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Koningin Máxima ging het gesprek aan met de studenten over de ervaringen die ze tijdens de workshops hadden opgedaan. Ook was zij aanwezig bij een gesprek met professionals, waar het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor mbo-studenten centraal stond en hoe dit binnen deze opleidingen kan worden versterkt.

Tenslotte sprak Koningin Máxima met cultuurinstellingen uit de regio van de drie deelnemende mbo-opleidingen over het aanbod dat zij kunnen bieden. Art Camp mbo is de eerste stap in een driedelig programma van Méér Muziek in de Klas in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-College en ROC Midden Nederland. Het doel is cultuureducatie te versterken op deze mbo-opleidingen, zodat pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten het kunst- en cultuuraanbod op en na school kunnen stimuleren.

Foto: Set Vexy

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024