Méér Muziek in de Klas Webinar 'Why Tell Me Why' en verdiepende workshop

Méér Muziek in de Klas Webinar 'Why Tell Me Why' en verdiepende workshop

3 mrt. 2021 — Overtuig anderen met jouw verhaal

Een goed verhaal trekt de aandacht en houdt deze vast. Maar hoe overtuig je anderen van het belang van muziekonderwijs door middel van storytelling? Dit leerde je in de gratis webinar Why Tell Me Why van Méér Muziek in de Klas op woensdagmiddag 3 maart 2021.

Volg de verdiepende workshop op 18 maart

Op donderdagmiddag 18 maart van 16 tot 18 uur organiseren we in het verlengde van deze webinar een praktische workshop onder leiding van storytelling-expert Sem Stemerding. Tijdens de workshop ga je aan de slag om jouw verhaal goed en persoonlijk te maken en krijg je tips van Sem. De kosten om mee te kunnen doen aan de workshop zijn €25,-. Schrijf je op tijd in, want het aantal plekken is beperkt.

Schrijf je in voor de verdiepende workshop

Wat leer je?

Een goed verhaal raakt anderen en maakt nieuwsgierig. Je verhaal moet daarvoor wel goed in elkaar zitten. Als een verhaal niet authentiek is, dan sla je de plank volledig mis. Maar om een goed en persoonlijk verhaal te kunnen vertellen, moet je er wel één hebben. In de gratis webinar Why Tell Me Why leerde Sem Stemerding je wat een goed en persoonlijk verhaal is en hoe je jouw verhaal zo kunt inzetten dat je anderen overtuigt en aan jouw doel verbindt. Uiteraard met voorbeelden uit de praktijk. Zo schoven directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg-Kleijkers, en Ynzo van Zanten, Tony’s 'Choco Evangelist', aan om hun verhalen te vertellen.

Voor wie?

De webinar en workshop zijn interessant voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, de culturele sector, het bedrijfsleven of bij een gemeente én wil leren hoe je met je eigen verhaal anderen kunt overtuigen van het belang van meer muziek in de klas.

Kijk de webinar terug via YouTube

Sem Stemerding

Sem Stemerding is expert op het gebied van storytelling. Zij heeft de afgelopen jaren veel scholen, organisaties en professionals geholpen om hun verhaal te vinden, mensen hieraan te verbinden en dit verhaal te realiseren. Ze heeft gewerkt voor onder andere Sanoma Media, Rabobank Nederland, Politie Antwerpen, CultuurWerkt!, De Efteling, Natuurmonumenten en Het Imelda Ziekenhuis in België.

Sem Stemerding, expert op het gebied van storytelling

Dave Ensberg-Kleijkers

Dave Ensberg-Kleijkers is directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en voormalig bestuursvoorzitter van Stichting Biezonderwijs. Ook is hij ambassadeur van Méér Muziek in de Klas.

Dave Ensberg-Kleijkers is ambassadeur van Méér Muziek in de Klas

Ynzo van Zanten

Tony’s Chocolonely is geen doorsnee chocoladebedrijf, maar een chocoladebedrijf met een grootse missie: een einde maken aan moderne slavernij en uitbuiting in de cacao-industrie. Met waanzinnig lekkere chocolade geven ze het voorbeeld en laten ze zien dat chocolade maken anders kan. Ynzo van Zanten, Tony’s 'Choco Evangelist', is de verteller van dit verhaal.

Ynzo van Zanten is Tony’s 'Choco Evangelist'

Over Méér Muziek in de Klas Webinars

Eerder organiseerde Méér Muziek in de Klas de webinar Money, money, money en spraken we met diverse professionals over het opzetten van structurele financiering voor muziekonderwijs. Deze webinar kan je hier terugkijken.

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024