Méér muziekonderwijs met lesmateriaal Schooltv

Méér muziekonderwijs met lesmateriaal Schooltv

20 sep. 2017 — Schooltv

Schooltv en Méér Muziek in de Klas hebben een nieuw, gratis en laagdrempelig muzieklespakket ontwikkeld voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Vanaf 24 september kunnen leerkrachten en leerlingen aan de slag met korte video’s en handzame lesbrieven om zo nóg meer muziek in de klas te brengen. Het lespakket sluit aan bij het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, dat vanaf zaterdag 23 september te zien is bij NPO Zapp.

De samenwerking tussen SchoolTV en Méér Muziek in de Klas is erop gericht om leerkrachten op een laagdrempelige manier muziekonderwijs een plek te geven in de klas.

Onze directeur Jantien Westerveld benadrukt dit nogmaals: ‘Om ons doel te realiseren is het noodzakelijk dat we alle leerkrachten en alle scholen in Nederland bereiken. Met dit nieuwe pakket, dat aansluit op het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, heb ik er het volste vertrouwen in dat we daarin weer een stap verder komen. Samen met Schooltv zijn wij tot een pakket gekomen dat het voor alle leerkrachten op een leuke manier mogelijk maakt om te starten met muziekonderwijs.’

Lang Leve de Muziek Show
De muzieklessen gaan over de muzikale thema’s van de Lang Leve de Muziek Show die vanaf 23 september elke zaterdagavond om 19.25 uur wordt uitgezonden op NPO Zapp op 3. Twaalf weken lang strijden basisschoolgroepen uit alle provincies tegen elkaar. De winnaars mogen in de Grootste Schoolband van Nederland optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Gratis lespakket
Elke zaterdag voor de uitzending van Lang Leve de Muziek Show verschijnt er een nieuwe les op Schooltv.nl. Het lesmateriaal kan ook los van de televisieshow worden ingezet. De totale lesduur is 40 minuten en de lessen zijn geschikt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Direct naar alle muzikale lesvideo's op Schooltv.nl

Nieuwste artikelen

  • Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt Flagshipschool De Bavokring

    30 nov. 2023

  • Werkbezoek scholen voor speciaal onderwijs op Curaçao | Deel I

    28 nov. 2023

  • Bokaal voor gemeente Bladel en MuziekAkkoord voor buurgemeente Reusel-de Mierden!

    13 nov. 2023