Meer Muziek in het special onderwijs door inspirerende bijeenkomst

Meer Muziek in het special onderwijs door inspirerende bijeenkomst

27 feb. 2024

Ieder kind heeft muziek in zich. Deze overtuiging staat centraal tijdens de Kennisdelingsbijeenkomst speciaal onderwijs van Méér Muziek in de Klas op zaterdag 13 april. Kunstvakdocenten en vakspecialisten komen samen in Utrecht om te praten over hoe muziekonderwijs kan worden ingezet voor kinderen met een beperking of een leerachterstand.

Het programma vol sprekers, workshops en kennisuitwisseling biedt de deelnemers inspiratie voor in de klas. De dag wordt geopend door Suzan Lutke, hoofddocent Muziekdidactiek van het Conservatorium Amsterdam. Suzan licht toe: ‘Ik wil graag een frisse blik bieden op de wijze waarop jonge mensen muziek kunnen maken en op de vernieuwing van het muziekonderwijs: een inclusieve manier van muziekonderwijs waarin iedereen kan meedoen vanuit eigen drive en mogelijkheden.’

Adviseur elementair muziekonderwijs Susanne de Vaan deelt in haar workshop praktische ideeën waarmee leerlingen zelf de basisvaardigheden van muziek kunnen ontdekken. Karin van Dijk van My Breath My Music laat zien hoe lichamelijk en meervoudig beperkte leerlingen muziek kunnen maken met behulp van aangepaste instrumenten.

Bovenal geeft de Kennisdelingsbijeenkomst speciaal onderwijs deelnemers de kans om hun ervaringen en ideeën te delen met hun collega’s.

Lees meer en meld je aan

Beeld: Karin Jonkers

Nieuwste artikelen

  • Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

    18 apr. 2024

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024