Nieuwe subsidieregeling opleiding cultuurbegeleider

Nieuwe subsidieregeling opleiding cultuurbegeleider

17 jul. 2017

Het ministerie van OCW opent vanaf oktober 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. De regeling heeft als doel om de bijscholing van leerkrachten op dit gebied gemakkelijk te maken, zodat de verankering van cultuureducatie in het onderwijs een stevige impuls krijgt. Hiermee zou je ook muziekonderwijs een stevigere plek kunnen geven. 

Kostendekkend

De subsidie dekt de opleidingskosten van de erkende post-HBO opleiding Cultuurbegeleider die door verschillende instellingen wordt gegeven. Onder de opleidingskosten vallen cursusgeld tot een maximum van € 3.000, literatuur tot een maximum van € 175,-, reiskosten tot een maximum van € 300 en vervangingskosten voor ten hoogste 72 uur. Voorwaarde is dat aanvragers de cursus intern cultuur coördinator succesvol hebben afgerond of taken uitvoeren op het gebied van cultuureducatie en door de opleiders na assessment worden aangenomen.

Aanvragen

De subsidie kan vanaf oktober bij DUO worden aangevraagd door zelfstandige leerkrachten of door de school als men ook aanspraak wil maken op vergoeding van de vervangingskosten. De regeling verschijnt in de zomer in de Staatscourant en geldt voor opleidingen die starten vanaf september 2017 en loopt van 2017 tot 2021.

Lees meer over deze regeling op de site van DUO

Nieuwste artikelen

  • Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij 'Een jaar MuziekopleidersAkkoord'!

    22 sep. 2021

  • Piano’s Maene steunt Méér Muziek In De Klas

    17 sep. 2021

  • Gratis scholing Méér Muziek in de Klas in Curaçao, Aruba en Bonaire op 26 oktober t/m 5 november

    16 sep. 2021