Koningin Máxima aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard

Koningin Máxima aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard

16 jun. 2020

Ondertekening van MuziekAkkoord Hoeksche Waard

Op dinsdag 16 juni ondertekenden regionale partners het MuziekAkkoord Hoeksche Waard. Hierin beloven MuziekSchool Hoeksche Waard, Gemeente Hoeksche Waard, Scholenkoepels de Waard en de Hoeksche School, Ha/Fa Orkesten Hoeksche Waard, Cultuur Educatie met Kwaliteit, de Popschool, de MuziekMees, Opera Tralala, Orgelkids, Groove Industries Codarts en de PABO’s zich de komende jaren in te zetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in de regio.

Dit vierden we online met een bijzonder muzikaal programma dat gepresenteerd werd door ambassadeur Buddy Vedder. Voor de feestelijke gebeurtenis hadden leerlingen van de scholen, jeugdorkesten, de Muziekschool en de Popschool een muzikale verrassing voorbereid. Erevoorzitter Koningin Máxima was op dinsdag 16 juni 2020 aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Hoeksche Waard.

Foto's door Set Vexy
Bekijk de livestream op 16 juni om 13:55 uur

Vlaggetjesoverdracht

Het stokje werd symbolisch doorgegeven aan andere regio's tijdens de vlaggetjesoverdracht. Dit geeft aan dat ook zij gaan toewerken naar een MuziekAkkoord. De vlaggetjes werden tijdens dit speciale evenement digitaal overhandigd door de heer Vermeulen, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland. De heer Vermeulen gaf gedurende de overdracht een korte toelichting over de rol van de provincie binnen cultuureducatie. Hij droeg het vlaggetje over aan:

 • De heer van Moort, Voorzitter Raad van Bestuur BplusC in Leiden
 • Jeroen Boogaarts, Initiatiefnemer en Voorzitter van ZingKwartier in Gelderland-Düsseldorf
 • Joost Vaneker, Adviseur van Kaliber - het Cultuur Educatie Platform Primair onderwijs in Oldenzaal
 • Nan van Schendel, directeur-bestuurder bij BABEL Den Bosch

Livestream

Ondanks de coronabeperkingen hebben we een heel bijzonder programma kunnen samenstellen dat men kon volgen via een livestream! De video is op dit moment te zien op Facebook en YouTube.

Nieuwste artikelen

 • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

  9 jul. 2024

 • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

  8 jul. 2024

 • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

  5 jul. 2024