Online talkshow 'Muziekonderwijs in Gelderland'

Online talkshow 'Muziekonderwijs in Gelderland'

17 jun. 2020 — Een samenwerking tussen Cultuur Oost en Méér Muziek in de Klas

Erevoorzitter Koningin Máxima gaat online in gesprek over muziekonderwijs in Gelderland

Op donderdag 18 juni zetten we samen met Cultuur Oost de ontwikkelingen rondom muziekonderwijs in Gelderland en het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in de spotlights! We presenteren actuele ontwikkelingen rondom participatie, innovatie en verduurzaming. De bijeenkomst zal op donderdagmiddag om 16:00 uur te zien zijn op ons YouTube-kanaal. Erevoorzitter Koningin Máxima is online aanwezig om met verschillende betrokkenen en specialisten in gesprek te gaan over muziekonderwijs en de mooie initiatieven in Gelderland.

Foto: Directeur Bert Frölich van Kunstwerk! tijdens de online bijeenkomst vandaag met Erevoorzitter Koningin Máxima. Foto door Set Vexy.
Ga naar het YouTube-kanaal
Directeur Bert Frölich van Kunstwerk! tijdens de online bijeenkomst over muziekonderwijs in Gelderland met Koningin Máxima

Muziekonderwijs op lokaal en regionaal niveau

Gelderland telt 51 gemeenten waar in totaal 168.458 basisschoolleerlingen wonen. De provincie werkt hard aan een samenleving waarin alle kinderen en jongeren toegang hebben tot goed cultuuronderwijs. Gelderland was een van de ondertekenaars van het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs (2013) en draagt substantieel bij door middel van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Hierin werken scholen, culturele aanbieders en gemeenten samen aan beter cultuuronderwijs op lokaal en regionaal niveau.

Samen met het Gelderse onderwijsveld, gemeenten, culturele instellingen en Cultuur Oost werkt Méér Muziek in de Klas aan kansengelijkheid op het gebied van muziekonderwijs en cultuureducatie, voor alle kinderen van Arnhem tot de Achterhoek en van Nijmegen tot Nijkerk. Er zijn momenteel drie MuziekAkkoorden afgesloten voor zestien gemeenten, waarin gemeenten aan elkaar gekoppeld worden om als regio samen te werken aan het verankeren van het muziekonderwijs op de basisscholen.

Online talkshow Muziekonderwijs in Gelderland

Gelderse best cases

Op 18 juni creëren Cultuur Oost en Méér Muziek in de Klas een publiek moment om aandacht te geven aan de visie en het enthousiasme van de gedeputeerde, naar aanleiding van de bijeenkomst op 5 september 2019 op het Paleis Noordeinde, dat zich vertaalt in de vele mooie ontwikkelingen in de provincie. Het doel van het programma is om zichtbaar te maken wat er in Gelderland ontwikkeld wordt en anderen te inspireren om een vervolgstap te zetten om alle kinderen te bereiken. De Gelderse best cases worden gepresenteerd in een talkshow-vorm waarin de gasten vertellen over wat zij hebben moeten overwinnen om de best case voor elkaar te krijgen. De sprekers zijn onder anderen Gelderse prominenten gedeputeerde Peter Drenth, wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder, Suzan Lutke, Bert Frolich en John Keunen.

Gedurende de online bijeenkomst neemt Koningin Máxima symbolisch de eerste loyaliteitspas Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers in ontvangst. Met deze pas kunnen alle inwoners van Zevenaar in Gelderland, geld inzamelen voor structureel muziekonderwijs voor alle Zevenaarse basisschoolleerlingen.

Bekijk de bijeenkomst op donderdagmiddag 16:00 uur op ons YouTube-kanaal!

Wil je meer weten over publiek-private samenwerking of zoek je naar alternatieve vormen om het muziekonderwijs op de basisschool te financieren? Schijf je in voor de webinar 'Money, money, money...' over publiek-private samenwerking voor het muziekonderwijs op dinsdag 14 juli a.s. om 16:00 uur!

Schijf je in voor de Webinar

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024