Rapper en pabo docent Pjotr nieuwe ambassadeur Méér Muziek in de Klas

Rapper en pabo docent Pjotr nieuwe ambassadeur Méér Muziek in de Klas

12 dec. 2022

Pjotr als lokale ambassadeur

Goed nieuws: Méér Muziek in de Klas Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst heeft er een nieuwe ambassadeur bij! Vorige week liet de Zutphense rapper en pabo docent Pjotr weten zijn steentje bij te willen dragen aan Méér Muziek in de Klas. De kersverse ambassadeur begrijpt het effect van muziek op kinderen maar al te goed: “Ik zie gewoon wat het los kan maken, dat het zelfvertrouwen kan geven en dat het hun creativiteit kan stimuleren”

Naast dat hij rapper en acteur is, heeft Pjotr een hart voor de jeugd: van 2012 tot 2017 studeerde hij aan de Hogeschool Saxion in Deventer, daarnaast voltooide hij een pre-master Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. (Bron: Pjotr)

Over Pjotr

Pjotr combineert zijn hart voor jeugd en passie voor tekst en muziek graag; Hij geeft workshops en organiseert projecten op scholen door het hele land. Alles draait om het vertellen van je verhaal en laten zien wie je bent. Wat in eerste instantie enkel lijkt op een leuk lesje rappen zit vol met expressie, ritme, taal en presentatie. De projecten worden verzorgd op een didactisch en pedagogisch verantwoorde manier, gericht op taal en muziek, maar ook op sociaal-emotionele doelen.

Via didactische en pedagogische werkwijzen begeleidt hij leerlingen in het omzetten van gedachten of emoties in toffe teksten. “De jongeren presenteren deze teksten en vertellen hun eigen verhaal op unieke wijze aan elkaar. Het is mijn missie om in het onderwijs meer nadruk te leggen op expressie, sociale doelen en talentontwikkeling” aldus de bevlogen rapper.

Foto: Pjotr

Convenant Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst

Op woensdag 17 april tekenden ruim 30 vertegenwoordigers van lokale organisaties uit Zutphen, Voorst, Lochem en Brummen het convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal. Hiermee beloofden ze aan 10.200 kinderen van 65 scholen in de regio weer wekelijks muziekonderwijs in 2021. ‘Iedere week is er muziek op jullie school. Klassiek, pop, levenslied, maakt niet uit. Als je er maar van leert en plezier aan beleeft. Samen met de juffen en meesters.’ Met Pjotr zal deze missie verder worden vormgegeven en hebben de kinderen in deze regio een nieuwe inspirerende ambassadeur.

Méér over het convenant

Nieuwste artikelen

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024

  • ‘Kunstonderwijs moet een dagelijks iets zijn op het mbo’

    18 mrt. 2024