Samenwerking Samsung Nederland: Digitaal Componeren in de Klas

Samenwerking Samsung Nederland: Digitaal Componeren in de Klas

21 nov. 2017

Samsung en de stichting Méér Muziek in de Klas slaan de handen ineen om basisschoolkinderen digitaal te leren componeren. Via een landelijk project wordt innovatief muziekonderwijs op de kaart gezet. De inschrijving is per vandaag geopend. 

In alle provincies zal een team van professionals workshops aanbieden aan basisschoolleerlingen. De leerlingen maken een eigen ringtone en kunnen een bijzondere prijs winnen. In juni 2018 wordt de winnaar tijdens een landelijk evenement in Amsterdam bekendgemaakt.

Waarom componeren?

In traditioneel muziekonderwijs blijft componeren vaak onderbelicht, terwijl onderzoek aantoont dat dit juist een zeer positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen. Door digitaal te leren componeren vergroten kinderen bovendien hun technologische kennis. Zo worden ze voorbereid op de toekomst met kennis en vaardigheden die nu van belang zijn. “Wij maken ons al jaren sterk voor innovatief onderwijs in Nederlandse klaslokalen. Door samen te werken met Méér Muziek in de Klas vernieuwen wij nu het muziekonderwijs en sluit het beter aan bij de digitale eisen van de maatschappij,” zegt Michiel Dijkman, Head of Corporate Affairs bij Samsung Nederland. “Zo willen wij creativiteit bij kinderen bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd te maken krijgen met de hardware en software die nodig zijn bij het digitaal componeren van muziek.”

Mooie aanvulling

Ook directeur Jantien Westerveld ziet in het project een mooie aanvulling: “Zelf componeren en creatief bezig zijn sluit heel erg aan bij hoe kinderen tegenwoordig leren. Zeker ook de combinatie met techniek past erg goed bij de nieuwe vaardigheden van deze toekomstige generaties. Ook studenten van de pabo’s gaan participeren in het project, zodat onze toekomstige leerkrachten meteen over de muzikale en technische knowhow beschikken. Digitaal componeren is daarmee een mooie aanvulling op andere vormen van muziek maken en beleven. We kijken er erg naar uit om dit project met Samsung te verwezenlijken.”

Nieuwste artikelen

  • Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

    14 jun. 2024

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024