Nieuw project: Digitaal Componeren in de Klas

Nieuw project: Digitaal Componeren in de Klas

21 nov. 2017 — Workshop

Ben jij leerkracht van groep 6, 7 of 8 van de basisschool en wil je kans maken op een gratis workshop Digitaal Componeren in de Klas? Schrijf je in voor dit nieuwe project! 

Met het landelijke project Digitaal Componeren maken we ons samen met Samsung Nederland sterk voor het bevorderen van innovatief en muzikaal onderwijs. Het project kent een lokale aanpak waarbij scholen uit alle provincies kunnen meedoen. Per provincie maken drie scholen kans op een compleet verzorgde workshop van professionals van de Muziek-Werkplaats. 

Workshop

Tijdens de workshop gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een eigen ringtone. Naast een enerverende workshop ding je met het maken van de ringtone ook mee naar een bijzondere prijs. De beste vijf groepen mogen met hun klas naar het landelijke evenement in juni in Amsterdam waar de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnende ringtone wordt ten slotte ingespeeld door een professioneel orkest en kan echt gebruikt worden!

Waarom digitaal componeren?

Het componeren van muziek is vaak onderbelicht, terwijl uit onderzoek blijkt dat deze actieve vorm van bezig zijn met muziek leerlingen nadrukkelijk betrekt en motiveert. Er wordt een beroep gedaan op het luisteren, samenwerken, abstract denken en de creativiteit van kinderen. Ook leert het kinderen hun ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken vanuit de eigen verbeeldingskracht. 

Het digitaal componeren past goed bij de doelen van Méér Muziek in de Klas. Directeur Jantien Westerveld: “Zelf componeren en creatief bezig zijn sluit heel erg aan bij hoe kinderen tegenwoordig leren. Zeker ook de combinatie met techniek past erg goed bij de nieuwe vaardigheden van deze toekomstige generaties. Ook studenten van de pabo’s gaan participeren in het project, zodat onze toekomstige leerkrachten meteen over de muzikale en technische knowhow beschikken. Digitaal componeren is daarmee een mooie aanvulling op andere vormen van muziek maken en beleven. We kijken er erg naar uit om dit project met Samsung te verwezenlijken.”


Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024