Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

18 apr. 2024

Gisteren zagen bijna honderd studenten van ROC Midden Nederland en het Nova College in het AFAS theater in Leusden de musical 14 over het leven van voetballegende Johan Cruijff. Deze speciale uitvoering was een initiatief van Méér Muziek in de Klas in samenwerking met AFAS en de ABN AMRO Foundation om studenten aan het mbo in contact te brengen met kunst en cultuur.

14 laat zien hoe Cruijffie uitgroeit van een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen tot een wereldster. Met meeslepende nummers en spectaculaire decors vertelt de musical een universeel verhaal over dromen en sportmanschap, een perfecte (nadere) kennismaking voor jongeren met theater. Ook kunnen docenten de voorstelling met behulp van een begeleidend lespakket benutten voor lessen theater en burgerschap.

‘Ik hoop dat de studenten één van de levenslessen van Johan Cruijff mee naar huis hebben genomen’, zegt Lidwien Meeus, docent aan het Nova College. ‘Bijvoorbeeld dat iedereen dezelfde kansen in het leven verdient, waar je ook geboren bent. En dat het aan jezelf is om die kansen vervolgens ten volle te benutten. Daarnaast hoop ik dat ze hebben ervaren hoe de verbeelding in het theater kan zorgen voor meer begrip voor de keuzes van een ander.’

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024