Stimuleringsactie van start

Stimuleringsactie van start

24 apr. 2023

Misschien heb je het al voorbij zien komen: de stimuleringsactie vanuit het MuziekAkkoord speciaal onderwijs! Naar aanleiding van de ondertekening in november 2022 hebben we extra financiële middelen ontvangen om structureel muziekonderwijs in het speciaal onderwijs in heel Nederland te stimuleren. Iets waar wij ontzettend blij mee zijn. Deze financiële middelen worden ingezet om in totaal honderd scholen voor speciaal onderwijs (cluster 1 t/m cluster 4) een starterskit met muziekinstrumenten (t.w.v. € 200,-) aan te bieden. Hoe gaat het in zijn werk? Lees het hier!

Feestelijke aftrap in Limburg

Tijdens de Kindermuziekweek (op 31 maart) overhandigden we in Limburg de eerste starterskit al op de Parkschool in Limbricht. Wat een feestelijke dag! Diverse optredens van kinderen vonden plaats, het pakket werd uitgepakt en gedeputeerde Cultuur Madeleine van Toorenburg was aanwezig om te vertellen over muziekonderwijs in de provincie. De feestelijke overhandiging werd georganiseerd door Huis voor de Kunsten Limburg, die een aantal mooie - eigen - bijdragen leverde aan de stimuleringsactie.

Foto: Alf Mertens

Overhandiging in Ede

Op De Fonkel - speciaal onderwijsschool in Ede - overhandigden we de eerste starterskit in de provincie Gelderland ook persoonlijk! Directrice Satu stond daar te popelen om muziekonderwijs op haar school een boost te geven. Ook ging een cluster 4 klas gelijk aan de slag met de instrumenten.

Foto's: Lotte Bosma

Inhoud starterskit

Met onze partner schoolinstrumenten.nl hebben we 7 soorten starterskits samengesteld, die bestaan uit een pakket met schoolinstrumenten ter waarde van €200. Elke school die een aanvraag doet is vrij om uit verschillende samenstellingen te kiezen. Ook een op maat gemaakte starterskit behoort tot de mogelijkheid.

Deze provincies gingen jullie voor:

Sluit je aan bij het landelijk netwerk, zodat je weet wanneer je eigen provincie en school voor deze actie aan de beurt is!

Wil je je aansluiten bij het landelijk netwerk muziek in het speciaal onderwijs? Laat het ons weten! Dan houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom muziek in het speciaal onderwijs, ontvang je tips en trucs om het muziekonderwijs op jouw school nog een stap verder te brengen en meer. Ook weet je wanneer de stimuleringsactie in jouw provincie van start gaat.

Contact/Meer informatie

Nieuwste artikelen

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024

  • Erevoorzitter bezoekt Flagshipschool VMBO ‘t Venster in Arnhem

    5 jun. 2024