Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Utrecht, Noord-Holland en Flevoland

Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Utrecht, Noord-Holland en Flevoland

11 mei 2021

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas openluchttheater Cabrio Soest, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in bepaalde plaatsen in die provincies, bijvoorbeeld in Almere en de gemeente Stichtse Vecht. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

'50 Dagen Muziek’ voor Koningin Máxima

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat. In Noord-Holland krijgt straks 80% van de basisschoolkinderen structureel muziekles op school, in Flevoland is dat 40% en in Utrecht 15%. In bijzijn van Koningin Máxima en Carolien Gehrels, voorzitter van het bestuur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte men hoe zeer het muziekonderwijs al is verankerd in Almere en in de gemeente Stichtse Vecht waar afgelopen 14 april een MuziekAkkoord werd getekend. Daarnaast lieten afgevaardigden uit Zuid-Kennemerland, Zeist en De Bilt weten binnenkort een MuziekAkkoord te tekenen. Ook In Gooi en Vechtstreek wordt komende maand in een Akkoord vastgelegd hoe ze daar tot structureel muziekonderwijs voor alle kinderen kunnen komen.

Doe ook mee met #50dagenmuziek

Feestelijk muzikaal bezoek

Het bezoek van de Koningin werd opgeluisterd door verschillende artiesten, die buiten optraden voor het kleine aantal aanwezigen. Zo zong Jeroen van de Boom enkele nummers, trad de twaalfjarige Tygho, saxofonist uit Almere, op, speelde de tienjarige Elvin gitaar, Stadsdichter Jesse Laport droeg een gedicht voor en Glen Faria vertolkte een nummer. Een groot aantal klassen uit de Gooi en Vechtstreek hadden een digitaal verjaardags-lied gemaakt.

Fotocredit: Set Vexy

De campagne ’50 dagen muziek’ werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij.

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas openluchttheater Cabrio Soest

Nieuwste artikelen

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024

  • ‘Kunstonderwijs moet een dagelijks iets zijn op het mbo’

    18 mrt. 2024