Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland

Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland

11 mei 2021

Ook het Carabisch gebied zet eerste stappen naar structureel muziekonderwijs

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas Keukenhof in Lisse, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd dat het goed gaat met het muziekonderwijs in de provincie Zeeland waar in 2019 een Akkoord werd getekend. In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas Keukenhof in Lisse

'50 Dagen Muziek’ voor Koningin Máxima

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat. In bijzijn van Koningin Máxima en Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte men vandaag hoe zeer het muziekonderwijs al verankerd is in Rotterdam, Dordrecht, Hoeksche Waard en Hellevoetsluis. Het in 2019 getekende Zeeuwse Akkoord werd opnieuw getekend vanwege een verdieping van de inspanningen voor muziekonderwijs en een structurelere aansluiting van de provincie Zeeuws-Vlaanderen. Méér Muziek in de Klas-vlaggen werden uitgedeeld aan Curaçao, Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta omdat daar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs worden gezet.

Doe ook mee met #50dagenmuziek

Feestelijk muzikaal bezoek

Het bezoek van de Koningin werd opgeluisterd door verschillende artiesten die optraden voor een klein aantal aanwezigen. Zo zong de meidengroep Unity het lied ‘Best Friends’, was er een optreden van Wouter Hamel, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, en liet het pabokoor van de Thomas More Hogeschool en studenten van de opleiding Docent Muziek van Codarts in Rotterdam van zich horen.

Een kort verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

Fotocredit: Martin Hols

De campagne ’50 dagen muziek’ werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij.

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas Keukenhof in Lisse

Nieuwste artikelen

  • Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

    18 apr. 2024

  • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

    5 apr. 2024

  • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

    18 mrt. 2024