Vacature: Senior Marketing en Communicatiemedewerker (M/V/X)

Vacature: Senior Marketing en Communicatiemedewerker (M/V/X)

22 jan. 2024

Méér kansen. Méér koken, dans, theater, mode, beeldend, media, muziek. Kortom, méér kunst en cultuur in school en hun omgeving. Dat is wat wij kinderen en jongeren gunnen. Ga jij direct aan bij het lezen van deze missie, poppen er al meteen ideeën voor campagnes en events in je op en heb je zin om hier handen en voeten aan te geven? Dan zoeken we jou!

Onze missie

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich met het programma Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving in voor de kinderen en jongeren met een kansenachterstand. Met als doel hun wereld te vergroten door de aandacht te richten op een rijk cultureel aanbod in de naschoolse tijd. Zodat kinderen de kans krijgen om zich op een gelijkwaardige manier te ontwikkelen. En zo kansenongelijkheid tegen te gaan. Dat doen we door veel aandacht te vragen voor het belang van kunst- en cultuuronderwijs, samen te werken met pabo’s, pedagogische mbo-opleidingen en kunstopleidingen, en vooral door nauw op te trekken met veel verschillende landelijke, regionale en lokale culturele en educatieve partijen.

Wat ga je doen?

In deze functie houd jij je bezig met veel verschillende projecten van onze stichting: van landelijke publiekscampagnes tot aan symposia en televisieshows, en van interne communicatie tot aan communicatie met het onderwijs. Er is een hoop te vertellen! Samen met collega’s zoals accountmanagers, projectmanagers en fondsenwervers formuleer jij de juiste boodschap en ga je strategisch te werk.

Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en mede uitvoeren van het communicatiebeleid zodat het bruikbaar is om onze inhoudelijke doelen te behalen en de juiste doelgroepen te bereiken. Je vertaalt communicatievraagstukken in praktische plannen en krijgt energie van het betrekken en begeleiden van je communicatiecollega’s. Daarnaast ben je zowel strategisch als hands-on.

Nog meer?

Zeker. Je zoekt actief naar nieuws, ziet kansen, bedenkt zelf onderwerpen en zorgt voor betrokkenheid op onze kanalen. Je verdiept je in de activiteiten van onze partners, ambassadeurs en andere relaties. Je verzamelt relevante cijfers en gegevens van de onlinekanalen voor rapportages. Je zet daarnaast communicatielijnen uit voor website, sociale media en nieuwsbrieven, houdt je bezig met branding op de evenementlocaties en ondersteun je bij de montage en nabewerking van foto- en videoreportages. Multi-inzetbaar dus.

Over jou

Omdat je al minimaal 5 jaar ervaring hebt in een vergelijkbare rol, ben je niet snel van je stuk gebracht. Je hebt oog voor detail, bent bijzonder proactief en hebt een vlotte en foutloze schrijfstijl. Je spreekt de taal van Microsoft Office, CRM en CMS-systemen, Mailchimp, Typeform en programma’s van Adobe.

Het belangrijkste: je bent bovenal jezelf. Wij streven naar een diverse samenstelling van ons team en een inclusieve organisatie. We staan open voor iedereen, ongeacht geloof, afkomst en gender en streven ernaar samen een safe space te creëren.

Wat bieden wij?

Bij Méér Muziek in de Klas is geen dag hetzelfde. We zijn een jong, hecht, gedreven, leergierig, nieuwsgierig en gezellig team. Mét office jams en koorsessies (practice what you preach!).

Daarnaast:

 • Veel verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en je netwerk te vergroten
 • Werkdagen in overleg
 • Wisselende werkplekken: in overleg werk je op kantoor, dan weer op locatie of vanuit huis
 • Salaris gangbaar in de culturele sector, afhankelijk van leeftijd en ervaring
 • Een functie van 32 - 36 uur per week, startdatum zo snel als mogelijk
Direct solliciteren

Solliciteren en procedure

Ben jij de beste kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan door je cv en motivatie in te sturen. Als je wil, mag je ook een korte video (max. 1 minuut) waarin je jezelf voorstelt meesturen. Dat vinden we erg leuk!

Mail jouw sollicitatie naar info@meermuziekindeklas.nl ter attentie van Jantien Westerveld (directeur). Wil je eerst nog meer weten? Mail je vragen naar Wieke van Veggel via wvanveggel@meermuziekindeklas.nl.

De functie is per direct beschikbaar, we starten de sollicitatieprocedure daarom snel op. Reageer voor 12 februari 12:00.

Direct solliciteren

Over Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas werd in 2015 op aansporing van het ministerie van OCW in het leven geroepen om – in eerste instantie – muziekonderwijs op de basisschool te bevorderen. Bij de oprichting van stichting Méér Muziek in de Klas was het doel ‘structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied’.

Stichting Méér Muziek in de Klas werkt vraaggericht, langs de volgende actielijnen:


- bewustwording en zichtbaarheid van het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, vooral die met een kansenachterstand;
- deskundigheidsbevordering van zittende en toekomstige (kunst)leerkrachten in samenwerking met de lerarenopleidingen en kunstvakdocentopleidingen;
- het doen ontwikkelen van moderne lesmethoden;
- lokale verankering, waarbij partijen in regionale hubs zich gezamenlijk sterk maken voor het kunst- en cultuuronderwijs op de doelgroepscholen in hun regio.

Dit doen we allerminst op eigen houtje. De stichting is nadrukkelijk in publiek-private context opgericht: alleen samen met landelijke en lokale partners, inhoudelijk, facilitair én financieel, zijn we in staat ons doel te behalen en financiering te creëren om het kunst- en cultuuronderwijs voor de doelgroep in en rondom het primair en voortgezet onderwijs te normaliseren en verduurzamen.

Méér Muziek in de Klas wordt in haar missie met raad en daad ondersteund door ambassadeurs die alle partijen die kansengelijkheid en kunst- en cultuuronderwijs vertegenwoordigen. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

In totaal bereikte de stichting sinds 2015 bijna 1 miljoen kinderen, 54.290 leerkrachten, 5737 scholen, 165 gemeenten en 100% van de 42 pabo’s, de drie lerarenopleidingen in het Caribische deel van ons land en 9 conservatoria. Een resultaat dat we alleen samen met onze landelijke en regionale partners konden behalen; een resultaat waar we trots op zijn. Tegelijkertijd voelden we sterk dat we kinderen met kansenachterstanden nog onvoldoende bereikten.

Vanaf schooljaar 2023/2024 starten we ons nieuwe programma ‘Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’, aansluitend bij het OCW-programma School en Omgeving en hand in hand met de Gelijke Kansen Alliantie. We breiden onze werkzaamheden uit met meer culturele en creatieve disciplines, zoals mode, koken, dans en toneel. We focussen ons daarbij op kinderen en jongeren met een kansenachterstand. Ons programma is gericht op lessen en activiteiten in de naschoolse omgeving van het basis- en voortgezet onderwijs. Met als doel de wereld van de leerling voor wie een kunst- en cultuuraanbod niet vanzelfsprekend is te vergroten en zo een bijdrage te leveren aan hun cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling. Daarnaast zullen we de behaalde successen voor structureel muziekonderwijs in de regio en de (muzikale) lerarenopleidingen blijven borgen en bewaken.

Nieuwste artikelen

 • Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

  14 jun. 2024

 • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

  11 jun. 2024

 • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

  10 jun. 2024