Vier je zomer met muziek!

Vier je zomer met muziek!

22 jul. 2020

Méér Muziek in de Klas wenst iedereen een zonnige, muzikale zomer toe! Dat doen we door een heleboel materiaal te verzamelen waarmee jullie de hele zomer lang samen muziek kunnen maken. Gaan jullie op vakantie in eigen land? Of vieren jullie het dit jaar gezellig in de achtertuin? Het maakt niet uit waar je bent, de zomer is mooier met muziek!

Bekijk de uitgebreide verzameling van zonnig muziekmateriaal hieronder. Méér Muziek in de Klas wenst alle leerkrachten, ouders, leerlingen en anderen een fijne vakantie toe!

Tropische liedjes van ZangExpress en Kenny B

Breng de tropische, Surinaamse zon naar je eigen achtertuin door mee te swingen met verschillende liedjes van ZangExpress! De liedjes (Batoto, Mi Dë - Yu Dë, Faya Siton en Bolomiki) zijn voor een bijzonder uitwisselingsproject ingezongen door schoolkinderen uit Semoysi en Kenny B.

Volg de persoonlijke les van Kenny B, download de bladmuziek, leer wat de Surinaamse woorden betekenen, oefen stap voor stap de songtekst en leer meer over de achtergrond van deze Surinaamse kinderliedjes op ZangExpress.nl. Vraag snel een (proef)abonnement aan op de website.

Vraag een (proef)abonnement aan en beluister de liedjes

Maak je eigen instrumenten en geef een zomers tuinconcert

Maak een kazoo met Leskwartier

Wat heb je nodig?

 • Twee lege rolletjes toiletpapier
 • Bakpapier
 • Een schaar
 • Een potlood of pen
 • Een elastiekje
Bekijk de video van Leskwartier en maak een eigen kazoo

Ben je als leerkracht benieuwd hoe de verschillende koppelbare lessen van Leskwartier eruit zien? Bezoek de website, bekijk alle mogelijkheden en doe inspiratie op voor muzieklessen na de zomervakantie. Leskwartier geeft jou als leerkracht de ruimte om de lessen verspreid over één of twee weken aan te bieden per kwartier of te kiezen voor één langere les van bijvoorbeeld 30 of 45 minuten.

Bouw een shaker met Muziek in School

Wat heb je nodig?

 • Een leeg rolletje toiletpapier
 • Rijst, pasta, erwtjes of iets dat erop lijkt
 • Een nietmachine
 • Voor een eigen ontwerp: kleurtjes of stiften

Stappenplan

 1. Maak een tekening en gebruik dit als de omslag voor de shaker
 2. Rol de tekening om het lege rolletje toiletpapier heen
 3. Niet het papier aan één kant dicht
 4. Doe de rijst, pasta, erwtjes of iets dat erop lijkt in het lege rolletje toiletpapier
 5. Niet de andere kant dicht

Veel plezier met het maken van muziek!

Hulp nodig? Bekijk de pagina van Muziek in School of download de bouwtekening

Maak natuurgeluiden in Mahlers Digitale Klaslokaal

Gaan jullie gedurende de vakantie graag wandelen? In een stadspark, door het bos of langs andere mooie plekken? In Mahlers Digitale Klaslokaal van Het Concertgebouw en 123ZING wordt er muziek gemaakt met takken, bladeren, steentjes en andere natuur-materialen. Kunnen jullie de juiste materialen vinden tijdens het wandelen en meespelen met de liedjes?

De lessen voor Mahlers Digitale Klaslokaal zijn gemaakt voor groep 1 t/m 8 en bestaan uit videolessen, liedjes en actieve opdrachten. De lessen zijn ook kant-en-klaar beschikbaar voor het digibord voor na de zomervakantie! Nog geen inloggegevens van 123ZING? Mahlers Digitale Klaslokaal is gratis toegankelijk.

Wil je meer liedjes en lessen van de 123ZING muziekmethode uitproberen? Vraag een gratis proefabonnement aan van 2 maanden.

Bekijk de verschillende liedjes en lessen hier

Zing of speel mee met de zomerse energizers van Ilse DeLange, Buddy Vedder en Roel van Velzen

Zing je ook zo graag over de vakantie en over lekker even vrij zijn? Zing dan mee met de energizer 'Vakantie' met Roel van Velzen en Buddy Vedder. Of ga je op vakantie in eigen land en zijn jullie op zoek naar liedjes om mee te zingen in de auto of op de camping? Bekijk de energizer 'Hollandse Hits' van Ilse DeLange.

Nieuwste artikelen

 • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

  5 apr. 2024

 • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

  18 mrt. 2024

 • ‘Kunstonderwijs moet een dagelijks iets zijn op het mbo’

  18 mrt. 2024