Muziekschool Waterland

Muziekschool Waterland

Online muzieklessen

In de huidige periode is het voor Muziekschool Waterland lastig om les te geven aan haar muziekleerlingen. Daarom gaan de lessen van de school door via een online platform. “Al voor de sluiting van de scholen keken we al met een team naar online mogelijkheden. We hadden wel even tijd nodig om al het aanbod online te krijgen, de docenten waren namelijk zo enthousiast dat de videograaf de toevoer bijna niet bij kon houden”. - Esther Dam, directeur van Muziekschool Waterland.

Inmiddels staan er meer dan 200 video’s online voor de kinderen. De school verzorgt het muziekonderwijs op alle 64 basisscholen in de regio Waterland aan maar liefst 10.000 kinderen. Dat zijn lessen onder schooltijd, maar ook na schooltijd. Daarnaast geven ze overkoepelende lessen waarbij leerlingen van meerdere scholen samen les krijgen en in een orkest spelen of koor zingen. Het project Watermusic en de Wijkkoren is hier een voorbeeld van.

Naast het aanbod op scholen, verzorgt Muziekschool Waterland ook cursussen en ensembles en koren. Ook hiervoor staan lessen online via verschillende platformen zoals YouTube, Skype en Zoom. Het format voor de lessen is uitgewerkt door artistiek manager Michael Hesselink en een videograaf. “Continuïteit is ook bij muziekonderwijs van groot belang. Naast dat het belangrijk is dat leerlingen zich kunnen blijven ontwikkelen, is het ook nog eens heel leuk om te doen. Juist in moeilijke tijden kan muziek helend en een aangename afleiding zijn.” - Michael Hesselink

Meer informatie

Bekijk een voorbeeld van een online les op YouTube via de onderstaande video.

Deel deze praktische tip

Nieuwste praktische tips

  • Fietsen | 9-12 jaar

    23 nov. 2022

  • Tweelingzusjesmagie | 7-8 jaar

    23 nov. 2022

  • Hanna en Hamza - Een bijzonder pakketje | 5-6 jaar

    23 nov. 2022