Wedstrijdreglement Lang Leve de Muziek Show 2020

Wedstrijdreglement Lang Leve de Muziek Show 2020

Een programma van AVROTROS

Lang Leve de Muziek Show wordt georganiseerd met als doelstelling meer muziek in de klas te realiseren. De editie in 2020 stond open voor groepen 6 en 7 van het basisonderwijs in het schooljaar 2019/2020. Door deelname brengt een school tot uitdrukking dat zij waarde hecht aan de rol van muziek bij de vorming van kinderen. Hieronder lees je het wedstrijdreglement van Lang Leve de Muziek Show 2020:

1. Je neemt deel door een filmpje in te zenden van een muzikale act of een schoolaccount aan te maken via de website van Méér Muziek in de Klas. Door de inzending van het filmpje of het aanmaken van een account geef je aan dat je aan de hele wedstrijd wilt deelnemen.

Regelement indien je met je klas een video van een muzikale act instuurt of hebt ingestuurd:

2. Met deelname aan deze wedstrijd gaan ouders akkoord met het gebruik van deze beelden door Méér Muziek in de Klas en de Nederlandse Publieke Omroep o.a. voor persdoeleinden en voor uitingen op sociale media en televisie.

3. Iedere inzending duurt maximaal anderhalve minuut.

4. Inzenden kan via www.meermuziekindeklas.nl/wedstrijd.

5. Je mag per klas één filmpje inzenden.

6. Ingezonden filmpjes worden gepubliceerd op de website van Stichting Méér Muziek in de Klas. Hiervoor hebben ouders/voogden van de kinderen vooraf toestemming gegeven.

7. Het Eurovisie Songfestival 2020 is uitgesteld. Het geheel verzorgde bezoek aan de familieshow van de tweede halve finale komt hierdoor helaas te vervallen.

Reglement voor de verdere deelname aan Lang Leve de Muziek Wedstrijd

8. Klassen die voor 19 maart 2020 een muzikale act hebben ingestuurd, zijn automatisch door naar de regionale audities. Voor klassen die na 19 maart 2020 een schoolaccount aanmaken, geldt dat zij mee mogen aan de audities, mits hier nog genoeg plaats voor is. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Aanmelden kan tot en met maandag 13 april. De exacte planning rondom de audities wordt nader bepaald.

9. De ouders/voogden van de kinderen hebben vooraf toestemming gegeven voor deelname. Tijdens regionale auditierondes worden opnames gemaakt die mogelijk op nationale televisie worden uitgezonden tijdens Lang Leve de Muziek Show of Het Kerst Muziekgala. Met deelname aan deze wedstrijd gaan ouders akkoord met het gebruik van deze beelden door Stichting Méér Muziek in de Klas en AVROTROS.

10. Op basis van de regionale audities selecteert de jury een klas per provincie. Deze klassen gaan door naar de volgende ronde(s). Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

11. De (aan)kleding van de act voor de regionale auditieronde dient zelf te worden verzorgd. Bij de eventuele volgende ronde(s) wordt hierbij, naast de eigen inbreng, ondersteuning geboden door de productie.

12. De gehele klas wordt geacht persoonlijk aanwezig te zijn bij de regionale auditieronde, de opnames van Lang Leve de Muziek Show en de repetities en Het Kerst Muziekgala 2020.

13. Wanneer je deelneemt aan de wedstrijd krijg je gratis een vakleerkracht muziek toegewezen die de klas begeleidt en muziekles geeft.

14. Als je act na de regionale auditieronde wordt geselecteerd, mag je de samenstelling van je groep of van de act niet meer veranderen. Wel mag je je act verbeteren met de feedback die je van de vakleerkracht muziek gekregen hebt.

15. Afhankelijk van de ruimte en beschikbaarheid tijdens de verschillende rondes en Het Kerst Muziekgala 2020 is er de mogelijkheid om publiek / begeleiding mee te nemen. Het aantal personen wordt steeds vooraf doorgegeven en is niet onderhandelbaar.

16. Is er geen plek meer voor jouw klas in de regionale auditierondes, dan ontvang je een cadeauworkshop. Deze workshop wordt gegeven door een vakleerkracht muziek aan het team leerkrachten van je school.

17. De organisatie behoudt het recht om wijzigingen aan te brengen in de opzet en de planning van de Lang Leve de Muziek Wedstrijd.