Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Een muzikaal avontuur

Lang leve de muziek!

Lang Leve de Muziek Wedstrijd wordt georganiseerd met als doelstelling meer muziek in de klas te realiseren. De wedstrijd staat open voor groepen 6 en 7 van het basisonderwijs. Door deelname brengt een school tot uitdrukking dat zij waarde hecht aan de rol van muziek bij de vorming van kinderen.

Bekijk de inzendingen van Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2020
Lang Leve de Muziek Wedstrijd

De verschillende rondes

Ronde 1
Je bedenkt een originele muzikale act met je klas, neemt die per video op en stuurt 'm in. Een deskundige jury bepaalt per provincie welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde.

Ronde 2

In deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een 'Vliegende Brigadier' naar jullie toe. Deze vakleerkracht muziek komt jou en je klas gratis tips & tricks geven en laat ervaren hoe belangrijk en hoe leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus!

Ronde 3

Uit alle audities selecteert een deskundige jury de klassen die doorgaan naar het televisieprogramma van AVROTROS 'Lang Leve de Muziek Show' op NPO Zapp én samen gaan optreden als de Grootste Schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala.

Ronde 4

Optreden tijdens Het Kerst Muziekgala, met Koningin Máxima als eregast! De Grootste Schoolband van Nederland bestaat uit klassen uit alle provincies! Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. Weten hoe het eraan toegaat tijdens het gala? Kijk 5 Jaar Kerst Muziekgala terug via NPO Start.

Inschrijven

Het is helaas niet langer mogelijk om je in te schrijven voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste updates.