Vliegende Brigadiers

Vliegende Brigadiers

De vakleerkrachten muziek die verbonden zijn aan Méér Muziek in de Klas

De vakleerkrachten muziek die verbonden zijn aan Méér Muziek in de Klas noemen we de ‘Vliegende Brigadiers’. Dankzij de inzet van bekwame Vliegende Brigadiers krijgen leerlingen al op jonge leeftijd de kans om hun muzikale talent te ontdekken en ontwikkelen. Zij inspireren en enthousiasmeren de leerlingen en laten ze plezier hebben door samen muziek te maken.

Tevens krijgen leerkrachten en begeleiders laagdrempelige tools aangereikt door de Vliegende Brigadier – zoals verschillende muziekmethodes en energizers - om zelf aan de slag te gaan met muziekonderwijs.

Naast het coachen, enthousiasmeren en geven van muziekonderwijs zijn de Vliegende Brigadiers onze ‘oren en ogen’ in de praktijk: hoe kunnen we het muziekonderwijs verankeren in de school en waar is behoefte aan vanuit het onderwijs?

Projecten

1. De Grootste Schoolband van Nederland

Méér Muziek in de Klas biedt scholen die aan de Grootste Schoolband van Nederland deelnemen professionele ondersteuning. De Vliegende Brigadier helpt de leerkracht niet alleen met het verbeteren van de muzikale act van de klas en de voorbereiding van Het Kerst Muziekgala, maar ook bij het geven van muziekonderwijs in het algemeen.

2. Teamtraining

Regelmatig biedt Méér Muziek in de Klas scholen een teamtraining aan. De Vliegende Brigadier bereidt een workshop op maat voor en speelt in op het materiaal dat aanwezig is op de school, de gebruikte muziekmethode, de kennis binnen het leerkrachtenteam of specifieke wensen van het team.

Daarnaast is Méér Muziek in de Klas continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om muziekonderwijs te integreren. Bijvoorbeeld door lessen of workshops voor kwetsbare doelgroepen, zoals speciaal onderwijs, weekendscholen of opvanglocaties, aan te bieden en presentaties over het belang van muziekonderwijs te geven.

Interview met twee Vliegende Brigadiers over een bezoek aan opvanglocaties

Benieuwd naar een verhaal van twee Vliegende Brigadiers? Wij interviewden Sabine Krol en Jolieke Sorber over hun bezoek aan opvanglocaties in Amsterdam tijdens de coronacrisis.
Lees het interview

Podcast: In gesprek met vakleerkracht muziek André Accord

Vakleerkracht muziek André Accord praat in deze podcast over zijn workshops op scholen en rapmuziek. Nieuwsgierig?

Beluister de podcast

Waar moet de Vliegende Brigadier aan voldoen?

De Vliegende Brigadier is een specialist op het gebied van muziekeducatie. Hij of zij heeft ruime ervaring in het onderwijs en heeft kennis van verschillende methodes en organisaties. We hechten veel waarde aan klinkende voorbeelden en instrumentale begeleiding aan een groep kinderen door middel van eenvoudige schema’s. Het overbrengen van basisvaardigheden en nuttige tips en trucs aan de groepsleerkracht op een laagdrempelige manier (co-teaching) is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Alle Vliegende Brigadiers ondertekenen een gedragscode van Méér Muziek in de Klas en overleggen een goedgekeurde Verklaring Omtrent Gedrag.

Ben jij geïnteresseerd om aan de slag te gaan als Vliegende Brigadier?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie