Activiteiten pabo's en conservatoria rondom de Dag van het MuziekopleidersAkkoord

Activiteiten pabo's en conservatoria rondom de Dag van het MuziekopleidersAkkoord

Op woensdag 4 oktober wordt de Dag van het MuziekopleidersAkkoord gevierd in de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle. Om het MuziekopleidersAkkoord te vieren organiseren verschillende pabo's en conservatoria door het hele land activiteiten om inspiratie en kennis te delen.

Benieuwd naar de georganiseerde activiteiten? Bekijk een overzicht hieronder of bezoek de online kanalen van de opleidingen via de links.

Fontys AME, Avans, de Kempel en FHKE

Op woensdag 4 oktober vieren de Fontys opleiding Docent Muziek in samenwerking met de Pabo’s Avans, FHKE en de Kempel hun jarenlange samenwerkingen in het kader van het MuziekopleidersAkkoord. Dit doen ze met een inspirerend programma met een rondetafelgesprek door en voor studenten, koor-, band-, boomwhacker-, muziek-, beweging- én bodypercussie-workshops, een concert en nog veel meer! De Fontys academie ontvangt 200 á 250 studenten van de pabo's, en 40 leerlingen van de Cultuur BSO Monopole. Ze werken samen met bijzondere culturele locaties de Paradox, het Pophuis en Cultuur BSO Monopole voor de workshops.

'Locaties waar muziekbeleving centraal staat voor kinderen, jongeren en volwassenen. Waar je kan leren, concerten kan bezoeken, geïnspireerd kan raken en andere gelijkgestemden kan ontmoeten. Drie mooie locaties om mee samen te werken dus op deze dag.'

- Fontys Academy of the Arts, Tilburg

De dag wordt afgesloten met een concert waar eerstejaars Docent Muziek-studenten hun zelfgeschreven songs presenteren in het kader van hun eerste project. In alle songs staat het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis' (die ook op deze dag start) centraal. Deze kunnen allemaal ook worden uitgevoerd door pabostudenten in de stageklassen. De songs kunnen worden geleerd in de koorworkshop.

Meer weten? Bekijk de social kanalen van Fontys!

De Nieuwste Pabo & Conservatorium Maastricht

Op woensdag 4 oktober organiseren de Nieuwste Pabo, Conservatorium Maastricht en Logopedie Zuyd Hogeschool voor de tweede keer een tweede STEM-dag, dit jaar voor studenten van pabo jaar 1 en 2, docent muziek en logopedie. Er worden 11 workshops gegeven, variërend van interactief voorlezen, de Lichtenberg methodiek, yoga in combinatie met stem, presentatie en expressie, vocal leadership, vocal painting, stem en beleving, stemtechniek tijdens presentaties (voice-over) tot gezond stemgebruik. Na het programma is er om 12:00 uur ruimte voor stemscreening uitgevoerd door Logopedie.

Meer weten? Klik hier!

Codarts Rotterdam, Inholland Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Thomas More Hogeschool

Speciaal voor vakspecialisten muziek, oud-deelnemers van de opleiding tot vakspecialist muziek, vakleerkrachten muziek en andere geïnteresseerden organiseren Codarts Rotterdam, Inholland, Hogeschool Rotterdam & Thomas More Hogeschool een Masterclass Vocal Leadership door Merel Martens. Vocal Leadership is een eigentijdse manier van muzikaal leidinggeven die ook vertaald wordt naar het basisonderwijs, waarbij sharing love, sharing inspiration and having fun as much as possible gecombineerd worden. Merel heeft het gedachtengoed van Vocal Leadership geïntroduceerd vanuit Denemarken. Na de masterclass is er ruimte om te netwerken, inspiratie en kennis te delen tijdens de borrel. Ook biedt de avond een doorkijkje in welke vormen van nascholingen er nog meer zijn in het Rotterdamse voor de komende jaren.

Perfectie vinden we in een moment,
als we samen zingen,
wanneer ons haar recht overeind staat
en ons hart wordt geraakt.
Meer weten? Klik hier!

Voorgestelde artikelen

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord op woensdag 4 oktober