Bekijk alle vragen en antwoorden rondom de verrijkte schooldag

Bekijk alle vragen en antwoorden rondom de verrijkte schooldag

Wat is een verrijkte schooldag?

De verrijkte schooldag biedt, naast het reguliere curriculum, extra activiteiten aan. Denk aan culturele activiteiten, sport of huiswerkbegeleiding. Dit gebeurt voornamelijk buiten schooltijd om. De verrijkte schooldag is gericht op het versterken van de gelijke kansen door in te zetten op de brede ontwikkeling van kinderen. Leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs in Nederland worden gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen door middel van ervaringen die voor hen niet altijd beschikbaar en toegankelijk zijn.

Hoe organiseer je een verrijkte schooldag?

Daar is niet één antwoord op te geven omdat je zo veel kanten op kan. Maar het is goed om te beginnen bij deze artikelen met praktische invalshoeken: Tien tips voor de verrijkte schooldag en Quickscan School & Omgeving. De regiocoördinatoren van de Gelijke Kansen Alliantie kunnen je ook praktische ondersteuning bieden.

Bekijk de 10 tips voor een verrijkte schooldag van Frank Studulski

Zijn er goede voorbeelden te vinden van een verrijkte schooldag?

Ja, het project Flagshipscholen van Méér Muziek in de Klas licht verschillende scholen uit die een succesvolle verrijkte schooldag draaien op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast worden er via de website van de Gelijke Kansen Alliantie goede voorbeelden gedeeld, en is er een dashboard beschikbaar met informatie over de coalities die al een verrijkte schooldag aanbieden.

Lees alles over de Flagshipscholen