Een zomer vol muziek!

Een zomer vol muziek!

Zing, speel en dans je mee in de zomervakantie?

Méér Muziek in de Klas wenst iedereen een zonnige, muzikale zomer toe! Daarbij mag een verzameling aan gratis materiaal waarmee jullie de hele zomer lang samen muziek kunnen maken, niet ontbreken. Het maakt niet uit waar je bent, dit zonnige muziekmateriaal kun je overal bekijken en gebruiken! Alvast een héle fijne vakantie toegewenst.

Energizer 'Zomer In Het Land' door 123ZING!

Het lied “Zomer In Het Land” is een beweegliedje in reggae-stijl. Beeld het zonnetje, de golven en een smeltend ijsje uit en loop tussendoor in de maat!

Bekijk alle zomerliedjes van 123ZING hier!

Ga naar de zomerplaylist

Tips van Boom Boom Clap

De muziekmethode Boom Boom Clap biedt een heleboel gratis liedjes aan op hun YouTube-kanaal. Leuk om te gebruiken in je lessen in het nieuwe schooljaar, maar ook om alvast te luisteren, zingen of spelen in de zomervakantie!

Daarnaast kun je Boom Boom Clap op Instagram volgen! Juf willemijn en meester Martijn verrijken je op hun kanaal met inspiratie, motivatie en tips & trucs. Lees bijvoorbeeld: 'Een verrekijker, een vishengel, een wandelstok, een toeter, een didgeridoo: een Boomwhacker is zoveel meer dan een muziekinstrument.⁠' of 'Studeer dit met jouw groep binnen 10 min in.'

Bekijk de liedjes van Boom Boom Clap

25-27 augustus: Street Arts Festival Amersfoort

Laat je verrassen door een wervelwind van straat- en locatietheater tijdens het Spoffin festival! Met een sprankelende missie om podiumkunsten te presenteren waar het publiek is, transformeert dit internationale festival jaarlijks de sfeervolle binnenstad van Amersfoort tijdens het laatste weekeinde van augustus.

De stad wordt omgetoverd tot een levendig speelveld, waar het festival een mix biedt van zorgeloos zomerplezier en intrigerende diepgang. Een kans voor jong, oud, nieuwsgierig en openminded publiek om hoogwaardige theateroptredens te beleven, zonder drempels en met vrije toegang.

© Leyla Guler Photography

Lees verder

Luister de muzikale verhalen

Ga samen met je kinderen thuis of op vakantie op avontuur met Hanna en Hamza, op Ballonvaart met Malita, zing mee met verliefde vampiers en meer!

Afgelopen jaar brachten we in samenwerking met Schooltv negen korte luisterverhalen uit via Spotify, YouTube en Schooltv. Ga met je kids op in de wereld van de verhalen!

Producer Arjen Mensinga: 'Kinderen staan zo open voor muziek en absorberen alles wat ze horen en zien. Dat ze kennis kunnen maken met deze combinatie van muziek en verhalen, is fantastisch.'

Open Spotify
Muzikale verhalen op Spotify

LIMAI muziek

Leer bodypercussie op Noodgeval van Goldband

LIMAI muziek heeft een tutorial van bodypercussie ontwikkeld op 'Noodgeval' van Goldband! Ga staan, doe een paar rek- en strek oefeningen en dansen en zingen maar!

Bekijk de tutorial

Ga los op deze zomerse Spotify playlist

Zin in zomerse muziek? Zet Kids Zomerhits op en je danst in no-time de kamer rond.

Ga naar de playlist

Méér muziektips

  • Muzikaal verhaal: Thuis

  • Energizers met Buddy Vedder en de presentatoren van het Eurovisie Songfestival

  • De MuziekSpeeltuin