Een zomer vol muziek!

Een zomer vol muziek!

Zing, speel en dans je mee in de zomervakantie?

Méér Muziek in de Klas wenst iedereen een zonnige, muzikale zomer toe! Met een uitgebreide verzameling aan gratis materiaal waarmee jullie de hele zomer lang samen muziek kunnen maken. Met je vriend(in), familielid, buurman of buurvrouw!

Ga je op vakantie in het binnen of buitenland? Of vier je het gezellig in de achtertuin? Het maakt niet uit waar je bent, de zomer is mooier met muziek! Bekijk het zonnige muziekmateriaal hieronder. En alvast een héle fijne vakantie toegewenst.

Energizer 'Flamingo' door 123ZING!

Een flamingo kan uren op één poot staan. Laten we eens checken of jij dat ook kunt! Zing mee met deze vrolijke energizer van 123ZING en voer de bewegingen uit op twee benen en daarna.. op één been.

Tips van Boom Boom Clap voor het uitvoeren van een zomerhit!

De muziekmethode Boom Boom Clap biedt een heleboel gratis zomerliedjes aan op hun YouTube-kanaal. Leuk om te gebruiken in je lessen in het nieuwe schooljaar, maar ook om alvast te luisteren, zingen of spelen in de zomervakantie!

Daarnaast geven ze een aantal tips over de uitvoering van een zomerhit op hun Instagram-kanaal. Bijvoorbeeld: 'Dynamiek⁠: welk stuk van het lied zing je wat harder en welk gedeelte is mooier waneer het iets zachter is?' en 'Tekstbeleving⁠: zorg dat je leerlingen weten waar de tekst over gaat, zodat ze een verhaal vertellen in plaats van losse woorden zingen.'

Bekijk de zomerliedjes van Boom Boom Clap

Maak je eigen djembé met een blikje

In een knutselbui? Én zin om in de achtertuin aan de slag te gaan met wereldmuziek? Maak dan je eigen djembé!

Wat heb ik nodig?

 • een blikje
 • een elastiekje
 • gekleurd papier
 • kraftpapier (of ballon/bakpapier)
 • lijm
 • een schaar


Hoe ga ik te werk?

 1. Je begint door de deksel te verwijderen met een blikopener. Zodra dit klaar is, breng je rondom een laag lijm aan en lijm je er stukjes gekleurd papier op. Bedek het hele blik.
 2. Meet de diameter van de deksel. Snijd een vel kraftpapier in de vorm van een cirkel met deze diameter en vergroot met 10 cm. Geen kraftpapier in huis? Dit kan eventueel vervangen worden door een ballon of bakpapier.
 3. Plaats vervolgens het kraftpapier op de bovenkant. Vouw de randen om en zet ze vast met een elastiekje.
 4. Wil je de djembé liever als trommel gebruiken? Dat kan! Zorg alleen dat je een watje aan het uiteinde van de stokken plakt, zodat de djembé niet breekt.

En je bent klaar om te swingen!

Bodypercussie met Jeroen Schipper

Bodypercussie is een laagdrempelig, breed inzetbaar, fysiek en leuk middel om muziek mee te maken. "Onze sessies kenmerken zich door interactie, creativiteit, humor en natuurlijk swingende ritmes." Dat is wat muziekartiest Jeroen Schipper aanbiedt op zijn online kanalen.

Begin met je voeten, voeg je handen toe, je mond en maak zo je eigen muziek!

Bekijk een bodypercussie-video van Jeroen Schipper

Zomeraanbieding van ZangExpress: een schoolinstrumentenpakket

Maak je gebruik van de zomeraanbieding van ZangExpress? Dan ontvang je een gratis melodisch- of ritmisch instrumentenpakket met handtrommels, schud-eieren en buis-trommels. Óf verschillende soorten boomwhackers. De actie loopt vanaf 1 juni tot en met 31 juli 2022.

Liever eerst kennismaken met ZangExpress? Bekijk de 3x3 gratis muzieklessen!

Naar de zomeraanbieding

Het “Maak-een-kazoo-kwartiertje” van Leskwartier

De muziekmethode Leskwartier heeft een maak-je-eigen-kazoo-tutorial online gezet om hiermee te experimenteren en meer van hun muzieklessen uit te voeren.

Krijg je er geluid uit? Dan kun je een van de Leskwartier-muzieklessen natuurlijk uitproberen!

Bekijk de video om te zien hoe het moet
Maak een kazoo met leskwartier

LIMAI muziek

Dans op Here Comes The Sun van The Beatles

LIMAI muziek heeft een muziekles ontwikkeld voor groep 1 en 2 met een zomerse twist. Kinderen dansen op het nummer 'Here Comes The Sun' en zingen een door Lize en Maite gecomponeerd zomerlied. Ga staan, doe een paar rek- en strek oefeningen en dansen en zingen maar!

Bekijk het lied met songtekst en de danspasjes

Energizer: Vakantie met Roel van Velzen en Buddy Vedder

En natuurlijk niet te vergeten: de vakantie-energizer met Roel en Buddy! Tijdens de vakantie ben je namelijk 'een tijdje lekker vrij'.

Klap en zing je mee?

Méér muziektips

 • Energizers met Buddy Vedder en de presentatoren van het Eurovisie Songfestival

 • Liedjes met gebaren

 • Gratis zing'es-liedjes, links naar muziekapplicaties en meer