Méér muziek in de kerstvakantie!

Méér muziek in de kerstvakantie!

Het is vakantie! En dat betekent... méér tijd voor muziek in huis!
Zingen jullie graag mee met vrolijke kerstliedjes? Of wil jij al een volgende stap zetten en aan de slag als muziekproducer met de componeertools van 123ZING?

Het maakt niet uit waar je bent, jouw vakantie wordt nóg leuker met muziek! Bekijk alle tips hieronder.

Fotocredit: Set Vexy

Zing mee met het Kerst Muziekgala-lied

Tijdens het Kerst Muziekgala brengen kinderen vanuit het hele land de meest geliefde kersthits ten gehore. Samen met optredens van onder anderen Jeangu Macrooy, Jamai, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis laten zij tijdens het gala zien hoe leuk muziek maken is. Koningin Máxima verwelkomen wij als onze eregast.

De Grootste Schoolband van Nederland heeft in een videoclip een speciaal kerstlied opgenomen genaamd 'Muziek Brengt Ons Samen' en is in de uitzending te zien. Componisten: MassiveMusic Amsterdam, Jesse Koch, Marleen Hoebe.

Zing, dans of spelen jullie ook mee met 'Muziek Brengt Ons Samen'? Bekijk de video hieronder of download de songtekst, bladmuziek en het akkoordenschema.

Kijk Het Kerst Muziekgala van AVROTROS terug

Ben je benieuwd naar dit magische gala vol muziek door en voor kinderen? Het gala wordt op eerste kerstdag om 10:14 uur uitgezonden op NPO 1. Ook is het terug te kijken via NPO Start. Kruip lekker voor de buis en zing mee met de geliefde kersthits!

Adventskalender van 123ZING

Vanaf 1 december kan iedereen op 123zing.nl/kerst iedere dag een vakje van 123ZING's muzikale adventskalender open maken. Iedere dag zit er een andere verrassing achter verstopt: liedjes, Kerst-componeertools en meer! Welke verrassing zit er vandaag achter verscholen?

Bekijk de adventskalender

Een nieuw swingend kerstliedje van Jeroen Schipper

Misschien ken je de liedjes en dansjes zoals 'Swingen als een kangoeroe', 'Daar komt de boegieman!', ' Beer en de honingboom' en 'Rood Rood Mannetje' al van liedjesschrijver Jeroen Schipper. Maar deze maand heeft hij een nieuw swingend kerstliedje uitgebracht genaamd 'Hé kerstman'! Op verschillende momenten zitten er verwijzingen naar acht bekende kerstliedjes in verstopt. Kan jij ze allemaal vinden?

Bekijk het lied hieronder, én check de rest van zijn YouTube-kanaal (klik hier)!

Maak je eigen muziekinstrumenten!

Heb jij vandaag zin om je knutsel-skills te combineren met muziek? Je kunt zelf heel gemakkelijk muziekinstrumenten maken van restmateriaal. Een leeg yoghurtbakje wordt een trommel. Een kapotte ballon wordt het vel over de trommel. Wc-kokers maak je aan een kant dicht en dan kun je ze vullen met bonen. Schooltv laat jou zien hoe het moet!

Bekijk de video en ga aan de slag

Maak een beat met keukengerei en schoolspullen

Zoals je net al zag; je hebt niet per se een piano, gitaar of drumstel nodig om muziek te maken. Overal zit namelijk muziek in! Buddy en Willem laten zien hoe je met keukengerei en schoolspullen je eigen ritme kunt spelen. Doe je mee met deze energizer, vanuit school of vanuit huis?

Maak muziek met Buddy en Willem

Dans een Ierse Stepdance, zing een Portugese Fado of rap over Zweden

Reis deze kerstvakantie naar Ierland, Portugal of Zweden met Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Buddy Vedder en meester Willem! Zij leren je namelijk van alles over wereldmuziek. Heb jij wel eens een stepdance uitgeprobeerd? En ken jij de Portugese Fado? Neem snel een kijkje via de onderstaande knop!

Bekijk de muziekvideo's

Leer meer over opera & ballet

De Nationale Opera & Ballet heeft een digitale omgeving vol video's, podcasts, games en online voorstellingen over klassieke muziek. Doe jij bijvoorbeeld graag mee met de dansers-weetjes quiz? Of bekijk jij graag samen met je familie dé kerstproductie van Het Nationale Ballet: De Notenkraker & de muizenkoning? Dit betoverende sprookje is op 18 en 24 december online te bekijken. Met onder andere schaatsscènes op de Amsterdamse grachten, een huiskamer die verandert in een besneeuwd bos én een magische lantaarn die je meevoert naar verre landen.

Naar de website van Nationale Opera & Ballet

Zing mee met De Zingende Juffen!

Vorig jaar maakten Juf Maartje en Juf Helène een eigen kerstlied op 'Shallow' van Lady Gaga & Bradley Cooper. De originele tekst kennen jullie al, maar kunnen jullie deze ook meezingen?

Christmas Disney Sing-Along

Ben jij een echte Disney-fan? Of gewoon gek op Disney Kerst-hits? Doe dan mee met de Christmas Disney Sing-Along vanuit huis! Trommel je klasgenootjes online op en zing samen met de hele klas mee met de stream, live vanuit Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Bekijk nog méér 'Muziek in Huis-tips'!

  • Méér Muziek in Huis-tips!

  • Muzikale energizers voor de bovenbouw

  • Muzikale energizers voor de groepen 5 t/m 8