Méér Muziek Sponsoractie: Stoelendans

Méér Muziek Sponsoractie: Stoelendans

Heb je als school interesse om mee te doen aan de sponsoractie 'Stoelendans'? Meld je dan aan via deze link of de onderstaande knop. Vervolgens ontvang je info om met de Stoelendans-actie van start te gaan. Ook ontvang je per post het kant-en-klare sponsorpakket. Daarin zitten alle materialen en benodigdheden om een gesponsorde stoelendans met de klas(sen) te organiseren.

Aanmelden

Hoe gaat een stoelendans ook alweer in zijn werk?

De stoelendans is een bekend kinderspel dat vaak wordt gespeeld op school. Net als muziek zorgt het voor plezier en een goede sfeer in de klas! Er worden net zoveel stoelen als dat er leerlingen zijn in een kring gezet. De leerkracht zet de muziek aan en de leerlingen dansen om de stoelen heen. Als de muziek klinkt, haalt de leerkracht een stoel weg. Wanneer de muziek uit gaat rennen kinderen naar een dichtstbijzijnde stoel die leeg is. Het kind dat geen stoel heeft kunnen bemachtigen, er is er immers eentje weggehaald, is 'af'.

Hoe gaat een stoelendans in zijn werk bij deze sponsoractie?

Op de dag van de sponsoractie wordt de stoelendans 3 keer achter elkaar uitgevoerd. De deelnemende klas (of klassen) kan gebruikmaken van het lied van de Kindermuziekweek of zelf 3 liedjes kiezen die de kinderen kennen. De leerkracht zet de muziek aan en de leerlingen dansen in een kring om de stoelen heen. Als de muziek klinkt, haalt de leerkracht een stoel weg. Wanneer de muziek uit gaat rennen kinderen naar de dichtstbijzijnde stoel.

Het kind dat geen stoel heeft kunnen bemachtigen, er is er immers eentje weggehaald, is 'af'. Het kind doet bij de volgende ronde natuurlijk nog wel mee met dansen en zingen. Zo wordt het kinderkoor telkens groter tijdens het spel. De laatste drie kinderen die overblijven hebben het spel gewonnen en spelen voor plaats 1,2 en 3. In de daaropvolgende stoelendansen doen de winnaars even niet mee, zodat hun klasgenootjes meer kans krijgen om te winnen. De winnaars mogen dan lekker met hun zelfgemaakte shakers meespelen en meezingen met de liedjes.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Zamelen jullie liever geld in via een andere actie?

Heb je zelf een leuk ander idee voor een sponsoractie? Of zamelen jullie al geld in, en doneren jullie dit graag aan structureel muziekonderwijs op de basisschool? Ook dan kun je natuurlijk meedoen met een sponsoractie voor muziek via sponsor.school. Neem contact op met Brita Lemmens via blemmens@meermuziekindeklas.nl en vertel ons over je idee of actie. Dan helpen wij je verder!

Voorgestelde artikelen

  • Sponsoracties

  • Leer meer over structurele financiering voor muziekonderwijs in jouw regio!

  • Financiering door loyaliteitspas lokale detailhandel in Gelderland