Bekijk de winnende lesontwerpen van de wedstrijd 'Lesontwerp Vakintegratie'!

Bekijk de winnende lesontwerpen van de wedstrijd 'Lesontwerp Vakintegratie'!

2 feb. 2021

Op 7 oktober 2020 ondertekenden alle pabo’s en conservatoria het MuziekopleidersAkkoord. Hiermee bezegelden zij een samenwerking voor twaalf jaar.

Op deze dag boden we een online workshop Vakintegratie van Rens Gresnigt en Vivian Knols. Tijdens deze workshop leerden deelnemers de verschillende vormen van vakintegratie herkennen en onderzochten zij welke vorm van vakintegratie bij hun school past. Aan het einde van de workshop werd de wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie uitgeschreven, waarin we pabo- en conservatoriumstudenten, (vak)leerkrachten en vakspecialisten uitdaagden lesideeën voor vakintegratie in te sturen.

Afgelopen week maakte voorzitter van de PO-Raad en ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, Rinda den Besten, de winnaars van de wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie bekend tijdens een livestream. De winnaars zijn Maurice Mans (leerkracht) en Marjon Arends (student).

Bekijk hun lesontwerpen hieronder en voel je vrij om ze als voorbeelden te gebruiken voor in je (stage)klas. Zo werken we samen aan meer muziek op de basisschool!

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024