IKC de Rietzee in Groningen maakt 11 nieuwe Sint Maarten liedjes!

IKC de Rietzee in Groningen maakt 11 nieuwe Sint Maarten liedjes!

3 nov. 2023

Vorig jaar bracht IKC de Rietzee Groningen, een kindcentrum dat onderwijs en opvang biedt aan kinderen van 2 t/m 12 jaar, 11 liedjes uit met het thema 'Sint Maarten'. Het was een groot succes en daarom hebben ze dit jaar 11 nieuwe liedjes gemaakt. De leerlingen 'schitteren' in 11 nieuwe videoclips.

Voor iedereen die mee wilt spelen en zingen is er een karaokeversie mét songtekst en bladmuziek beschikbaar. Op deze manier willen ze het materiaal delen met andere scholen. 'Zo kunnen alle kinderen de liedjes zingen tijdens het lampionnetjelopen op 11 november!'

> Beluister alle liedjes via YouTube of Spotify
> Download de songteksten en bladmuziek

Quote van meester Michael

Wat was dit een bijzonder mooi proces! Ik heb de leerlingen van IKC de Rietzee weer mogen meenemen en een inkijkje gegeven in de prachtige wereld genaamd: Muziek! Het schrijfproces samen zingen, audities in de klas, vocals opnemen in de studio en het maken van een videoclip. Zó mooi om te zien hoe zo'n groot project enorm leeft bij de kinderen. Het WIJ gevoel is zo duidelijk zichtbaar. Of het nu gaat om figureren in een videoclip, één zinnetje zingen in een liedje of assisteren tijdens opnames.

IKC de Rietzee vindt muziekonderwijs erg belangrijk. Ze bieden leerlingen een podium om hun talenten te kunnen ontdekken:

Een onderdeel van ons muziekonderwijs is zingen. Wat is er leuker dan met z'n allen onze eigen Sint Maartenliedjes zingen! Muziek verbind. Wij presenteren dan ook met TROTS onze éigen nieuwe Sint Maarten liedjes.

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024