Kijk live mee: bekendmaking winnaars wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie!

Kijk live mee: bekendmaking winnaars wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie!

28 jan. 2021

Bekendmaking van de winnaars

Op 7 oktober 2020 ondertekenden alle pabo’s en conservatoria het MuziekopleidersAkkoord. Hiermee bezegelden zij een samenwerking voor twaalf jaar. Op deze dag boden we een online workshop Vakintegratie van Rens Gresnigt en Vivian Knols. Tijdens deze workshop werd de wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie uitgeschreven, waarin we pabo- en conservatoriumstudenten, (vak)leerkrachten en vakspecialisten uitdaagden lesideeën voor vakintegratie in te sturen.

Op donderdag 28 januari om 19.30 uur maken we de winnaars bekend tijdens een livestream. We nodigen je van harte uit om mee te kijken via ons Facebook-of YouTube-kanaal. Meld je aan via de onderstaande knop en ontvang een uur voordat de livestream begint een seintje in je mailbox. De livestream duurt tot ongeveer 19:45 uur.

Meld je aan voor de livestream

Inhoud wedstrijd Lesontwerp Vakintegratie

Aan de hand van een format stuurden de deelnemers lesontwerpen in, waarin muziek wordt gecombineerd met bijvoorbeeld taal, rekenen, Engels en wereldoriëntatie. Rens Gresnigt, expert op het gebied van vakintegratie, en Vivian Knols (Conservatorium Maastricht) beoordeelden de inzendingen na een voorselectie door Méér Muziek in de klas. Ten behoeve van de voorselectie werd Méér Muziek in de Klas geadviseerd door een panel van experts in de betreffende vakken van SLO. Zij keken onder andere naar de mate waarin de leerdoelen van de afzonderlijke vakken in het ontwerp kunnen worden behaald, de vakdidactiek en in hoeverre het leerkrachten kan inspireren om met de les aan de slag te gaan.

Bekendmaking door Rinda den Besten

Vanavond maakt voorzitter van de PO-Raad en ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, Rinda den Besten, de winnaars bekend tijdens een livestream op Facebook en YouTube. Den Besten geeft aan dat goed onderwijs over veel meer gaat dan taal en rekenen: “Juist voor kinderen die thuis niet kennismaken met boeken, sport en muziek, is het heel belangrijk dat de school hun leven verrijkt met dat soort elementen. We moeten kinderen een brede ontplooiing bieden.” Ook lichten de winnaars van de wedstrijd hun lesontwerp toe tijdens de livestream.

Publicatie lesontwerpen

Volgende week worden de winnende lesontwerpen gepubliceerd op onze website, zodat studenten en leerkrachten die als voorbeelden kunnen gebruiken voor in hun (stage)klas. Zo werken we samen aan meer muziek op de basisschool!

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024