Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt Flagshipschool De Bavokring

Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt Flagshipschool De Bavokring

30 nov. 2023 — Voor 'Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’

Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt woensdagochtend 6 december basisschool De Bavokring in Rotterdam als eerste Flagshipschool voor ons programma ‘Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’. De Bavokring zorgt voor een creatief aanbod op en na school samen met professionals uit het onderwijs, culturele partijen en de kinderopvang. Bij het bezoek is minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs aanwezig.

Over het bezoek

Bij het bezoek aan De Bavokring staat het succes centraal van Coalitie Rotterdam-Campus Nederland die samenwerkt om meer kunst en cultuur op en na school mogelijk te maken. De samenwerking is erop gericht leerlingen in het Nederlandse onderwijs gelijke kansen te bieden. Koningin Máxima neemt deel aan gesprekken over succesfactoren en uitdagingen waar de coalitie tegenaan loopt. Zij krijgt ook een toelichting op het resultaat: een kansrijke schooldag op De Bavokring waar leerlingen vier extra lesuren per week krijgen. Koningin Máxima bezoekt een workshop Koken zonder Keuken en een les waar leerlingen creatief omgaan met het duurzaamheidsvraagstuk. Tot slot kijkt zij naar een optreden van groep zeven, die repeteert voor de deelname aan de Grootste Schoolband van Nederland tijdens het Kerstgala 2023.

Een creatief boegbeeld

Door de extra lessen in onder meer dans, drama, muziek en sport ontdekken leerlingen zelf wat hen aanspreekt en waar hun talenten liggen. Campus Nederland en SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) zijn partners die de lessen verzorgen. Zij openen ook hun deuren voor activiteiten tijdens de herfst- en meivakanties. Daarmee ziet stichting Méér Muziek in de Klas De Bavokring als Flagshipschool, een creatief boegbeeld voor andere scholen.

Méér weten over het Flagshipschooltraject?

Benieuwd naar hoe deze coalitie is ontstaan? Welke stappen er gezamenlijk zijn gezet of waar je als school begint om een Flagshipschool te worden met een breed kunst- en cultuuraanbod?

We nemen graag contact met je op!

Nieuwste artikelen

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024

  • Erevoorzitter bezoekt Flagshipschool VMBO ‘t Venster in Arnhem

    5 jun. 2024