Méér Muziek in de Klas breidt samenwerking met Yalp uit met een interactief theaterspel in de buitenlucht!

Méér Muziek in de Klas breidt samenwerking met Yalp uit met een interactief theaterspel in de buitenlucht!

5 jun. 2024 — Na de MuziekSpeeltuin is er nu ook een theaterspel

Méér Muziek in de Klas en Yalp hebben hun samenwerking uitgebreid met een nieuw, interactief theaterspel in de buitenlucht, ontwikkeld voor het Sona speeltoestel. Na het succes van de MuziekSpeeltuin, waar kinderen muzikaal worden uitgedaagd, kunnen ze nu ook hun dramatalenten ontwikkelen met theaterspel in de buitenlucht.

Buiten leren en spelen

Het nieuwe theaterspel moedigt kinderen en leerkrachten aan om buiten actief aan de slag te gaan met drama. Dit sluit naadloos aan op onze missie om muziek en nu ook theater op een speelse manier te integreren in de school en omgeving van kinderen.

Met het Sona speeltoestel, te vinden op verschillende plekken in Nederland, kunnen kinderen deelnemen aan verbeelding spellen zoals Bosmonster en Maanmonster. Nu is er een nieuw theaterspel ontwikkeld, beschikbaar met drie verhaallijnen:

· Middeleeuwen
· Beeldenmuseum
· Ruimte

Je vindt het spel hier.

Lees verder onder de foto's.

Lesmateriaal en workshops

Bij de nieuwe theaterspellen horen lesbrieven die aansluiten bij de verschillende spellen en geschikt zijn voor diverse niveaus. Deze lesbrieven kunnen als dramales op zich worden ingezet of ter voorbereiding op het spelen met de Sona speelboog. Ze bieden inspiratie en zijn flexibel inzetbaar, ook voor het speciaal onderwijs.

De theaterspellen en het bijbehorende lesmateriaal zijn vrij te downloaden en te gebruiken voor iedereen die toegang heeft tot een Sona speeltoestel. Dit is ideaal voor boijvoorbeeld buurtregisseurs, leerkrachten, dramadocenten en schooldirecteuren.

Om iedereen goed op weg te helpen met het nieuwe theaterspel, bieden we workshops aan van ongeveer 45 minuten per groep. Deelname is gratis.

Bekijk hiervoor de landingspagina
voor meer informatie en om je in te schrijven voor de workshops.

Kom buiten leren en spelen met Méér Muziek in de Klas en Yalp!

Naar de landingspagina

Nieuwste artikelen

  • Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

    14 jun. 2024

  • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

    11 jun. 2024

  • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

    10 jun. 2024