Méér Muziek Sponsoractie: Stoelendans

Méér Muziek Sponsoractie: Stoelendans

23 aug. 2022 — Doet jouw school mee aan de leukste muzikale sponsoractie van Nederland?

Zijn de snaarinstrumenten aan vervanging toe? Eindelijk de schoolpiano aanschaffen? Een vakleerkracht muziek inhuren of dit jaar het project met de muziekvereniging opzetten? Door mee te doen aan de Méér Muziek Sponsoractie zamelen kinderen geld in met een gezellige stoelendans!

De opbrengst kan worden gebruikt voor de aanschaf van instrumenten, een nieuwe muziekmethode of voor de inzet van een extra vakleerkracht muziek. Dans samen voor meer muziek op school!

Meedoen is heel eenvoudig, in slechts 4 stappen start je een eigen sponsoractie voor muziek.

 • Bepaal voor welk muzikale doel jullie geld gaan inzamelen.
 • Maak een sponsorpagina aan en ontvang het kant en klare sponsorpakket.
 • Prik een datum voor de actie en start met de voorbereidingen.
  Dans er met zijn allen op los!
Klik hier voor meer informatie en voor alle veelgestelde vragen

Winactie: Maak kans op een muzikaal lees-en luisterboek

Doe je mee aan een Méér Muziek Sponsoractie? Dan maak je kans op het muzikale lees- en luisterboek 'De avonturen van een rossig jongetje'. Als eerste praktische lestip voor muziek in je klas! In november 2021 bracht de Almeerse violiste Vera Laporeva dit boek uit, waarmee zij kinderen vanaf 6 jaar kennis wil laten maken met klassieke muziek. We verloten een aantal van de boeken onder de deelnemers. Schrijf je hieronder in!

Illustratie: Oksana Arakcheyeva

Ik doe mee

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Door mee te doen aan de Stoelendans zamel je geld in voor meer muziek op jouw school maar doe je ook nog iets goeds voor het muziekonderwijs in de regio.

 • 60% van de opbrengst is voor het muziekonderwijs op jullie school.
 • 40% gaat naar regionale en landelijke projecten om structureel muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in het land mogelijk te maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je als school interesse om mee te doen aan de sponsoractie Stoelendans? Meld je dan aan via deze link of de onderstaande knop. Vervolgens ontvang je info om met de Stoelendans-actie van start te gaan. Ook ontvang je per post het kant-en-klare sponsorpakket. Daarin zitten alle materialen en benodigdheden om een gesponsorde stoelendans met de klas(sen) te organiseren.

Wanneer gaat de actie van start?

Als school bepaal je zelf wanneer het juiste moment is voor een sponsoractie. Vaak zijn het voorjaar of juist de Kerstdagen, periodes die scholen kiezen om een actie te doen. Het werkt extra goed als er momentum is voor het onderwerp. De landelijke Kindermuziekweek in april is een mooie aanleiding om aan de Stoelendans mee te doen. De Kindermuziekweek is een initiatief van 14 landelijke organisaties uit de muzieksector die tijdens deze week kinderen willen laten genieten van het maken van én luisteren naar (live) muziek.

Zamelen jullie liever geld in via een andere actie?

Heb je zelf een leuk ander idee voor een sponsoractie? Of zamelen jullie al geld in, en doneren jullie dit graag aan structureel muziekonderwijs op de basisschool? Ook dan kun je natuurlijk meedoen met de Méér Muziek SponsorActies via sponsor.school! Neem contact op met Brita Lemmens via blemmens@meermuziekindeklas.nl en vertel ons over je idee of actie. Dan helpen wij je verder!

Klik hier voor meer informatie en voor alle veelgestelde vragen

Nieuwste artikelen

 • Dag van het MuziekopleidersAkkoord staat in het teken van innovatie

  11 jun. 2024

 • Het Axia College biedt cultuuronderwijs dat aansluit bij het vso

  10 jun. 2024

 • Erevoorzitter bezoekt Flagshipschool VMBO ‘t Venster in Arnhem

  5 jun. 2024